Ultimele Știri

Romii, speriați de ANAF. Au renunțat să își mai afișeze bogăția: ”Ne e frică să ne dăm mari, cu lanţuri, cu toate ălea”

Romii sunt speriați de ANAF și au renunțat la unele dintre vechile lor obiceiuri, precum afișarea în public a bogăției de care dispun. La petrecerea anuală de Sf. Maria Mică, din comuna vâlceană Costeşti, aceștia s-au prezentat în număr mult mai mic și nu s-au mai distrat ca altădată.

Spre deosebire de ceilalți ani, de această dată, romii s-au rugat. Au trecut întâi la mânăstirea Bistriţa să se roage la moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul, iar mai apoi au mers într-o poiană pentru a avea parte de muzică și grătare. Aceștia s-au arătat mai simpli decât altădată, lăsându-și acasă mașinile scumpe sau bijuteriile groase din aur.

An de an venim aici şi ne simţim foarte bine că venim aici la biserica asta care avem o credinţă dumnezeiască. Preparăm grătare, bem. Lume mai puţină că au plecat afară multă lume din România”, a afirmat un bărbat, citat de Realitatea.net.

Puțin mai târziu, după prima declarație a sa, bărbatul a recunoscut că nu faptul că ”au plecat afară multe lume din România” a dus la o petrecere mică și sărăcăcioasă, ci ANAF-ul este de vină pentru absența multora dintre romi, și mai ales, pentru modul în care s-au afișat ei de această dată.

„Nu mai veniră ţiganii din cauza ANAF-ului. A dat ANAFU-n ei. Le-a lovit bine. Cel mai bine să ne lase în pace ANAFU’ că nu mai vine ţiganii aicea. Ne e frică că ne dăm mari, cu lanţuri, cu toate ălea”, a mai spus bărbatul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*