Ultimele Știri

Romaniţa Iovan se întoarce la locul tragediei din Apuseni

Romaniţa Iovan revine sâmbătă în locul tragediei din Apuseni, unde au murit Adrian Iovan și Aura Ion, la doi ani de la tragedie.

Romaniţa Iovan se întoarce împreună cu fiul ei, Albert, la locul în care s-a prăbuşit avionul pilotat de fostul soţ. Sâmbătă se fac doi ani de la tragedie, iar fosta soţie a pilotului va organiza un parastas.

Citește și: Raport final privind accidentul aviatic din Apuseni: Care a fost cauza și cine sunt vinovații

Slujba va avea loc chiar pe vârful Pietroasa, locul în care a avut loc accidentul. Acolo, moţii au ridicat o troiţă în memoria celor care au murit în urma tragediei.

De la ceremonie nu vor lipsi nici localnicii din comuna Horea, cei care au fost primii care au ajuns la locul accidentului. După parastasul de doi ani se va face şi o pomană la căminul din comunitate.

Tragedia din Apuseni

Accidentul aviatic din Munții Apuseni (Zborul RFL111 al Școlii Superioare de Aviație Civilă) a fost un eveniment care a avut loc la 20 ianuarie 2014, când un avion YR-BNP de tip Britten-Norman BN-2A-27 Islander care executa o cursă umanitară, a executat o aterizare forțată într-o zonă împădurită din Munții Apuseni la o altitudine de circa 1600 m, lângă satul Petreasa din comuna Horea, situat la limita dintre județele Cluj și Alba.

Avionul, pilotat de Adrian Iovan în calitate de comandant și Răzvan Petrescu în calitate de copilot, transporta la acel moment o echipă de cinci cadre medicale de la București la Oradea. În acest accident au murit comandantul și studenta la medicină Aurelia Ion, iar pilotul și cei patru medici au fost răniți.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*