Ultimele Știri

Românii își pierd din ce în ce mai mult încrederea în Președinție

Încrederea românilor în Adminitrația Prezidențială este în continuă scădere. Aceștia nu mai au încredere în conducerea țării și cu atât mai puțin în cel care se află în fruntea acestei conduceri. Președintele Klaus Iohannis a început să piardă semnificativ încrederea celor care l-au votat ca președinte, în luna noiembrie a anului trecut, potrivit un studiu realizat de INSCOP-Research, pentru ziarul Adevărul.

Românii sunt din ce în ce mai descurajați de instituțiile politice și le acordă din ce în ce mai puțină încredere, astfel, doar 48,9% dintre români pot spune că au încredere multă sau foarte multă în Președinție.

Acest lucru vine ca o urmare a scăderii încrederii în Klaus Iohannis. Aceasta a început să se sesizeze cu mult timp înainte de scăderea semnificativă a încrederii în întreaga conducere și nu doar în președinte. Românii au ales în noiembrie un președinte care le garanta schimbarea pozitivă a României, însă cele 8 luni în care acesta și-a exercitat noua funcție, nu au adus nicio schimbare dintre cele așteptate de votanții lui Iohannis.

Și Curtea Constituțională nu pare să dețină încrederea cetățenilor români, numărul celor care au încredere deplină în ea ajungând până la 38,2%. Cu toate acestea, se înregistrează o ușoară mărire față de luna aprilie, când 33,8% dintre români spuneau că au încredere multă sau foarte multă în Curtea Constituțională.

O altă instituție care a pierdut în timp încrederea oamenilor este Primăria. Aceasta înregistrează un procent de 35,4%, în ceea ce privește oamenii care au încredere multă sau foarte multă în ceea ce poate face ea în beneficiul nostru.

Guvernul este probabil una dintre instituțiile politice care beneficiază cel mai puțin de încrederea românilor, ea bucurându-se de un procent de doar a 24,6%. Prin urmare, deși mai mult de jumătate dintre români se îndepărtează de ideea că Președinția ar putea inspira încredere, Guvernul are parte de o încredere aproape insesizabilă din partea oamenilor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*