Ultimele Știri

Românii ies în stradă pentru a-și apăra dreptul la vot. În ce zone ale țării au loc protestele

În ultimele zile, românii au creat diverse evenimente prin intermediul Facebook-ului, prin care îi cheamă pe oameni să se alăture protestelor pentru apărarea dreptului de vot. Aceste proteste vor avea loc vineri, 14 noiembrie, în mai multe zone din țară.

Zonele vizate de aceste manifestări sunt în București- Piața Universității, Timișoara-Piața Victoriei, Cluj-Piața Unirii, Iași-Prefectura, Constanța-Parc Primărie, Brașov-Prefectura, Piatra Neamț-Teatrul Tineretului și Craiova-Piața Mihai Viteazu, Oradea-Piața Unirii, Galați.

Aceste manifestări nu sunt singulare întrucât în urmă cu două săptămâni românii s-au mobilizat de asemenea și au ieșit în stradă pentru susținerea aceleiași cauze, și anume dreptul la libertatea de exprimare a votului. Atunci au ieșit în stradă zece mii de oameni care i-au susținut pe românii din străinătate. Românii din diapora au fost împiedicați să voteze în primul tur al alegerilor din cauza proastei organizări realizate de oamenii Guvernului în teritoriu.

A doua zi, românii s-au mobilizat și în afara granițelor, în orașe precum Paris, Londra, Berlin, Dublin și Viena. Pe pagina de eveniment creată pentru data de 14 noiembrie, și-au anunțat participarea 20.000 de oameni.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*