Ultimele Știri

Românii, fruntași la achiziționarea smartphone-urilor de pe internet

Conform unui studiu recent realizat de GfK, românii sunt fruntași la achiziționarea smartphone-urilor prin intermediul mediului online. Numerele acestora reușesc să le depășească pe cele ale britanicilor, belgienilor și rușilor.

Studiul arată că mai mult de jumătate din cumpărători, își achiziționează smartphone-uri online, după ce vizitează în medie 8 site-uri. De asemenea, timpul pe care aceștia și-l petrec pe un site este de aproximativ 7,8 minute.

Imediat din urmă, vin britanicii. Aceștia înregistrează un procent de 42% în ceea ce privește numărul de oameni care își achiziționează online telefonul dorit. Britanicii se consultă cu ceva mai multe site-uri și au înregistrat un număr de 9. Timpul pe care aceștia și-l petrec pe fiecare site este de 7,7 minute, aproximativ aceeași durată ca și a românilor.

Belgenii se informează de pe 21 de site-uri, însă în număr de 32% ajung să își cumpere online telefonul. Pentru că numărul de site-uri este mai mare, durata pe care o alocă unui site este în medie de 2,5 minute.

Rușii însă, se află la polul total opus, astfel, doar 19% aleg să cumpere online. Ei se dedică acestei căutării mai puțin, petrec în medie 3,5 minute pe un site, iar numărul acestora este de 7.

Conform studiului, românii și britanicii au un comportament similar, dedică mai mult timp unui site, astfel se informează pe un număr mai mic de site-uri. Belgienii, în schimb, petrec mult mai puțin timp și navighează pe un număr mare de site-uri. Acest lucru se datorează faptului că belgienii sunt interesați în primul rând de prețuri și sunt în căutarea celui mai mic preț la care își pot achiziționa telefonul.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*