Ultimele Știri

Românii din străinătate care vor să își deschidă o afacere în țară pot cere de astăzi până la 40.000 euro

Românii din străinătate care vor să își deschidă o afacere în țară pot cere de astăzi statului român un ajutor financiar în cuantum de până la 40.000 de euro și sprijin pentru cursuri de formare antreprenorială de tip e-learning, conform profit.ro.

Cei interesați pot depune solicitări până pe 29 noiembrie. Românii trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani și să facă dovada rezidenței sau a domiciliului în străinătate de minimum un an.

Bugetul total al programului, denumit „Diaspora Start-up”, se ridică la 30 de milioane de euro.

În urmă cu o lună, Ministerul Fondurilor Europene a anunțat că cetățenii români din diaspora pot primi, pentru deschiderea unei afaceri, un grant de maximum 40.000 de euro, în două tranșe, plus 10.000 de euro ca primă de relocare în țară.

Persoanele selectate în vederea finanțării planului de afacere vor primi într-o primă fază o subvenție în valoare de maxim 10.000 de euro, ca primă de relocare. La momentul semnării contractului de ajutor de minimis cu administratorul schemei de antreprenoriat, viitorul antreprenor primește 75% din ajutorul aprobat, reprezentând prima tranșă de finanțare. A doua tranșă de finanțare va fi acordată dacă antreprenorul realizează venituri brute echivalente cu 30% din valoarea primei tranșe.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*