Ultimele Știri

Românii din Diaspora îi cer demisia lui Corlățean

Mii de români din Diaspora îi cer demisia lui Titus Corlățean, ministrul Afacerilor Externe. Oamenii au fost umiliți astăzi și au fost nevoiți să stea la cozi pentru a-și exprima votul.

La rândul său Federația Asociațiilor de Români din Europa (FADERE) solicită demisia ministrului de Externe, Titus Corlățean, pentru „proasta organizare” a alegerilor în străinătate și cere Biroului Electoral Central (BEC) să prelungească programul de vot la secțiile din diaspora pentru a-și putea exercita dreptul de a alege toți cei care stau la cozi.

„În ciuda faptului că am cerut Ministerului de Externe dublarea numărului secțiilor de vot în diaspora acesta nu a ținut cont și astfel în toate secțiile de votare din străinătate s-au format cozi foarte mari de 2-4 ore de stat și mulți romani au renunțat să mai voteze. De aceea cerem demisia ministrului de Externe Titus Corlățean pentru proastă organizare a acestor alegeri”, arată reprezentanții FADERE într-un comunicat remis duminică AGERPRES.

Totodată, reprezentanții asociațiilor românești din Europa „solicită Biroului Electoral Central să prelungească programul de vot atât cât este necesar în secțiile de votare din diaspora acolo unde cozile sunt foarte mari în așa fel încât toți cei care doresc să își exercite dreptul de a vota să o poată face”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*