Românii din diaspora, despre declarațiile lui Victor Ponta: „Cea mai mare jignire care li se poate aduce celor care au stat 8 ore la coadă, li s-au închis portile secțiilor de vot în nas sau au fost bătuți de polițiile străine chemate la ordinele ambasadelor romanești”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 22 august 2016
  • Politică

Românii din diaspora condamnă afirmațiile fostului premier Victor Ponta, conform cărora cozile formate în dreptul secțiilor de votare din străinătate, la alegerile din 2014, au fost cauzate nu de faptul că nu au fost asigurate suficiente centre de votare, ci de faptul că românii s-au așezat „de 3,4 ori la coadă ca să se vadă la televizor”.

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) declară că aceasta este cea mai mare jignire care li se poate aduce românilor care au stat ore întregi la cozi, în fața secțiilor de votare.

„Este cea mai mare jignire care li se poate aduce românilor din diaspora care în 2014 după ce au parcurs sute de kilometri, au stat la cozi chiar 8 ore și unii dintre ei nu au mai apucat să voteze. Este o jignire și pentru cei care au stat la cozi în ploaie și s-au îmbolnăvit. Sau pentru cei care după ce au stat 8 ore la coadă, li s-au închis porțile secțiilor de vot în nas, sau au fost bătuți de polițiile străine chemate la ordinele ambasadelor românești”, arata FADERE, intr-un comunicat.

Românii menționează că „Domnul Ponta a mai spus, că el a pus secții de vot la fel ca în 2009 și că nu își explică de ce acum a fost scandal și în 2009 nu. Reamintim că domnul Ponta a primit pe 14 August 2014 o scrisoare din partea FADERE în care i se arăta clar câte secții de vot trebuie puse în diaspora și unde. Nu a avut nici o scuză să spună că nu știa că între 2009 și 2014 numărul românilor a crescut în unele locuri de 3 ori și astfel nu poți pune același număr de secții de vot ca în 2009.”

De asemenea, FADERE arată că „Din ce în ce mai mulți români din diaspora vorbesc despre o campanie sistematică a PSD de a-i dezbina pe românii din diaspora de cei din țara, stânga urmând să câştige astfel voturile unei anumite categorii care ar fi supărate pe cei plecați în afară țării.”

Potrivit prețedintelui Federației asociațiilor de români din Europa, Daniel Țecu, „Diferențele dintre românii din diaspora si cei din țara nu se pot compara nici măcar cu diferențele dintre romanii din regiuni diferite. Românii din afara țării sunt fiii, prietenii, soții sau nepoții, celor din țară. În cele mai multe cazuri au ales ca pentru un timp sa lucreze în afara țării si sa strângă bani pentru ei si pentru familiile lor din țară. Orice încercare de a-i dezbina pe unii împotriva altora, se va întoarce împotriva celor care au inițiat-o”.

loading...

One thought on “Românii din diaspora, despre declarațiile lui Victor Ponta: „Cea mai mare jignire care li se poate aduce celor care au stat 8 ore la coadă, li s-au închis portile secțiilor de vot în nas sau au fost bătuți de polițiile străine chemate la ordinele ambasadelor romanești”

  1. Ce super mare jicnire adusă vai celor care …. își bagă ceva în România ori de câte ori iese la alegeri altcineva decât ai lor. Eu am fost la vot la ora 09:00 nu la ora 20:00 ca să pot vota și DA nu am votat nici cu PNL nici cu PSD. Da știu o să săriți pe mine că sunt vezi doamne postac PSD, dar aici greșiți totalmente. Sunt un cetățean onest care merge la vot pentru ași exprima opinia și o face astfel încât să fie sigur că poate vota. Am amici în Olanda și mi-au spus că pâna la ora 15:00 votaseră doar…27 oameni si abia apoi au început să vină la vot. Păi dacă vrei să fi sigur de ceva îți i-ei măsuri de precauție nu lasi totul pe ultima sută de metri, darce să-i faci este mai ușor să tipi că esti furat decât să gândești.
    Hai sănătate și data viitoare mergeți din timp la vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *