Ultimele Știri

Românii din Diaspora cer dreptul la demnitate

români

Peste câteva luni au loc alegeri în Anglia și, cum deja ne-au obișnuit ”partenerii” noștrii Vest-Europeni, partidele de dreapta euro-sceptice își bazează discursul xenofob pe români.

În Italia, înainte de alegeri, românii erau vinovați de toate relele din Italia. Acum, în Anglia, postul TV Channel 4, lansează un serial despre românii din Anglia. Evident, defăimător, în care sunt prezentați preponderent infractori de etnie romă.

Nimeni din Europa nu pare să vrea să facă distincția dintre romi și români. Pentru că nu este interesul lor, al europenilor, să facă această diferențiere.

Când știi că ai muncit și muncești din greu într-o țară străină, unde colegul de muncă nativ englez primește pe aceeași muncă ca și a ta de 3 ori mai mulți bani, e normal să simți că eticheta de ”român” îți atârnă ca o ghiulea de picior.

Întrebarea este DE CE ?

De ce se iau doar de români ? Sunt românii cea mai mare problemă în Italia, Franța, Germania sau Marea Britanie ? Ce spun statistiticile despre situația imigranților?

Germania are nevoie anual de un import de 500.000 de imigranți prost plătiți, care să facă munca prost plătită pe care neamțul nu o face decât la bani mult mai mulți. Acesta este secretul faimosului ”motor economic” al Germaniei. Așa s-a umplut Germania de turci, care sunt în realitate marea problemă identitară, socială și economică a nemților. Dar strigă cineva împotriva turcilor ?

Face cineva vre-o emisiunea defăimătoare despre ei ? Păi, imediat ar sări în aer comunitatea turcă, ar reacționa Ambasadorul turc, creând un adevărat incident diplomatic, s-ar trezi cu greve, mitinguri și demonstrații, așa cum de altfel s-a mai întâmplat.

channel 4

În Italia, ca de altfel și în Franța, marea problemă sunt de fapt marocanii, algerienii, magrebienii, somalezii, camerunezii și toate celelalte nații vorbitoare de limbă franceză, care se strecoară anual, cu sutele de mii în Europa, venind de pe coasta Africii. Majoritatea sunt musulmani, săraci, fără educație, cu identitate tribală, agresivă, asemănători etnicilor romi care au speriat occidentul. Integrează-i dacă poți! Dar încearcă să te iei de ei!

De ei nu poți să te iei, pentru că ies în stradă, dau foc la mașini, fac răzmerițe, invocând că părinții lor au fost asupriți colonial iar acum e rândul lor să trăiască pe spinarea Statului.

Același lucru și cu Anglia. Recensământul din Londra (anul 2011) ne arată că străinii reprezintă  cam 55% din populația orașului, cu un procent de 37% născuți în alte țări decât Anglia. Din acești străini, doar 2,3% sunt români. Clasamentul îl aveți mai jos, noi suntem printre ultimii.

Usual residents Share (%)*
Polish 147,816 8.6%
Bengali(1) 114,267 6.6%
Gujarati 101,676 5.9%
French 84,191 4.9%
Urdu 78,667 4.6%
Portuguese 71,525 4.2%
Turkish 71,242 4.1%
Spanish 71,192 4.1%
Arabic 70,602 4.1%
Tamil 70,565 4.1%
Panjabi 68,525 4%
Somali 54,852 3.2%
Chinese languages(2) 53,759 3.1%
Italian 49,484 2.9%
Romanian 39,563 2.3%
Other 578,506 33.5%
Total

În capul listei, ca europeni, sunt polonezii, cu 8,6%. Bun, și atunci de ce sunt românii problema ? De ce suntem prezentați așa ?

Statisticile poliției din Londra arată că rata infracțională este alocată proporțional la numărul de indivizi din diverse nații, ne-existând diferențe majore. Cu alte cuvinte, sunt cam de 4 ori mai mulți infractori polonezi decât români, la Londra. Nu mai vorbim de asiatici, indieni, care reprezintă larga majoritate (aceeași problemă cu coloniile, pe care o au și francezii).

Nu se va lua nimeni la Londra de indieni, deși am văzut indieni londonezi care o duceau mai prost decât romi noștrii veniți acolo, și care făceau cam aceleași lucruri: trăiau din furat și din gunoaie, dormeau pe străzi, etc.  Nu se vor lua de indieni deci, pentru că țipă comunitatea indienilor, au reprezentanții lor care vor sări la gâtul celor care ar îndrăzni să defăimeze comunitatea.

Însă pe noi nu apără nimeni. Diplomația ”românească” e plină de securiști cu rețele bazate pe nepotisme. Drăguțul nostru de ambasador de la Londra a găsit de cuviință să trimită o scrisoare de protest… canalului de televiziune Channel 4. Nu Ministerului Afacerilor Externe, NU omologilor săi londonezi, NU la autoritățile de luptă împotriva discriminării… ci unor privați, care au fost plătiți să ne terfelească imaginea ca popor.

protest

Președintele Klaus Iohannis nu a luat nici o poziție publică pe această problemă. A uitat că fără ajutorul românilor din Diaspora nu ar fi ieșit în veci Președintele României, i-a uitat pe cei cărora le-a promis dreptate pentru umilințele îndurate la cozile de votare. Ca român care mai trăiesc și pe la Londra, mă simt umilit în primul rând de dezinteresul propriilor reprezentanți, cei ai Statului Român, care ar fi trebuit să sară în sus de 7 metri.

Toți medicii noștri, toți asistenții sociali, chiropracticienii, zidarii, zugravii, sudorii, instalatorii și inginerii, SUNT LA EI. Au luat din România ce a avut ea mai bun.

uk1Astăzi în România, angajatorii au reale probleme în a găsi forță de muncă calificată și apelează la… chinezi, importând masiv forță de muncă din afara Europei. Nu o spun eu, o spun statisticile oficiale ale Ministerului Român al Muncii, care acordă vize de muncă tot mai multe, de la an la an, pentru meseriile de bază.

Muncitorii noștri, creștini, intergați social și moral în spiritul britanic, de 1000 de ori mai apropiați de valorile culturii britanice decât vor fi vreodată arabii, indienii sau chinezii, ar trebui respectați, dar ei primes ură, discriminare și batjocură.

Ipocrizia vest-europenilor, modul în care vin să ne dea leacții despre democrație și toleranță în vreme ce ei ne calcă în picioare demnitatea – în condițiile în care o Europă bolnavă identitar se bazează încă o dată pe noi să-i apărăm porțile în fața puhoiului ce vine dinspre Răsărit. Istoria le va da probabil o lecție aspră, de această dată. 

Domnule Iohannis, dacă mâine ar fi din nou alegeri prezidențiale, cu siguranță că în diaspora nu s-ar mai înghesui nimeni la cozi, cu orele, să vă voteze. Ați reușit să ne dezamăgiți.

În aceste condiții, românii care trăiesc și muncesc în Anglia s-au mobilizat exemplar și și-au apărat singuri dreptul la demnitate. În Brent, în fața secției de votare unde în urmă cu câteva luni românii din Londra stăteau la cozi să-l voteze pe Iohannis, duminică s-au așezat la mitingul de protest pentru demnitate națională. Fără Klaus Iohannis, căci ca de obicei, nici un reprezentant al Statului Român nu li s-a alăturat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*