Ultimele Știri

Românii de tem să utilizeze cardul la cumpărăturile online

cumparaturi online

Unul din trei români se fereşte de cumpărăturile online, de frică să nu-i fie furaţi banii din cont, o situaţie similară întâlnindu-se şi în Suedia, Portugalia şi Franţa, scrie revistablogurilor.ro

Datele publicate ieri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), numeroşi utilizatori de internet nu fac achiziţii online din cauza temerilor legate de securitate. Cei mai mulţi sunt din România (35%), Suedia (34%), Portugalia (30%) şi Franţa (29%).

Pe de altă parte, e de remarcat faptul că, la nivelul întregii Uniuni Europene, aceste temeri au descurajat doar unul din cinci uitlizatori de net să cumpere diverse bunuri online.

Sunt destul de numeroşi cei care nu au curaj să utilizeze servicii bancare electronice, în special în Germania (27%), Portugalia (26%) şi Italia (24%), în vreme ce în România doar unul din zece utilizatori de net se fereşte de e-banking.

Revenind la cumpărăturile online, numeroşi români care navighează pe internet sunt dispuşi să achiziţioneze bunuri online cu cardul.

În 2015, un sfert dintre clienţii QuickMobile.ro, de exemplu, au ales să plătească online cu cardul.

Ponderea acestei metode de plata (26%) a crescut semnificativ faţă de 2014, când se situa la 15%, şi a fost de aproape trei ori mai mare comparativ cu media naţională, care s-a situat la aproximativ 9%. Astfel, anul trecut, 69% dintre clienţi au ales plata ramburs, în timp ce 26% au optat pentru plata online cu cardul.

De asemenea, 3% au optat pentru plata cu un Gift Card, iar restul de 2% pentru ordin de plata, Bitcoin sau PayPal.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*