Românii, cu moralul la pământ! O treime dintre ei susțin că ar pleca oricând din țară

  • Nicoleta Ungureanu
  • 21 iunie 2016
  • Social

Dezamăgirea românilor cu privire la țara lor este din ce în ce mai mare, peste 35% dintre ei susținând că singura mare realizare a ultimului deceniu este familia.

În ultimii zece ani, aproximativ jumătate dintre românii cu vârste cuprinse între 25 și 50 de ani au luat între unul și patru credite de la bănci, arată un studiu realizat de Provident.

Pentru aproape 31% dintre persoanele intervievate, familia este singura mare realizare a ultimilor zece ani, iar încă 16% se mândresc mai ales pentru că au reușit să își cumpere o locuință. Doar  14% spun că cea mai importantă investiție pe care au realizat-o este dezvoltarea personală.

“În privința comportamentului financiar, respondenții au afirmat că în ultimi 10 ani au luat un credit (31,9%) sau între 2 și 4 credite (18,9%). La aceeași întrebare, 26,2% din respondenți au afirmat că au cheltuit doar venitul lunar, fără să se împrumute, iar 18,2% au afirmat că au economisit. În cazul sumei împrumutate și a destinației banilor, 30,7% din respondenți au luat un împrumut personal, mai mare de 10 mii de lei. Unul din cinci respondenți a afirmat că nu a luat nici un credit (20,6%), în timp ce un procent similar, de 20,1% a răspuns că a contractat un credit mai mic de 10 mii de lei sau un card de credit (20% din respondenți). 18,7% din respondenți au afirmat că au luat un credit imobiliar în ultimii 10 ani“, arată cercetarea comandată de Provident.

Doar 18,2% dintre cei intervievați au afirmat că au reușit să economisească bani din veniturile lunare. Aroximativ 24% dintre români regretă că nu au plecat definitiv din țară, însă în același timp, îi întristează faptul că nu au petrecut mai mult timp cu familia, conform Profit.ro.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *