Ultimele Știri

Românii cu credite în franci protestează în Capitală și în alte cinci orașe

banca camatar

Românii cu credite în franci elvețieni s-au mobilizat și astăzi exemplar și au venit în număr mare la protest. În Piața Constituției din București protestează peste 1500 de persoane, acțiuni similare având loc în Constanța, Craiova, Iași, Timișoara și Cluj.

Oamenii cer o soluție legislativă, conversia creditelor în lei la cursul istoric și afirmă că nu se poate negocia cu băncile. Protestatarii l-au taxat din nou pe Mugur Isărescu și îi cer demisia deoarece spune numai mincini, mai mult neagă că ar fi avut un credit în franci elvețieni la Volksbank. O altă țintă a protestatarilor a fost deputatul PDL Andreea Paul Vass, care afirma că îi va sprijini în Parlament. Oamenii spun că nu au încredere în ea și mai mult de atât nici măcar nu s-a prezentat la manifestație cum afirmase inițial.

Banca Românească

Protestatarii au scandat o serie de  lozinci și au afișat bannere și pancarte cu diferite  mesaje precum:„Isărescu dictator, avocatul băncilor!”,  ”FMI=Fondul mafiot internaţional”, „Isărescu neagă declarația de avere/ ANI, tu nu mai ai putere?”, „BNR reglementează doar cum băncile dictează!”, „Vrem solutii reale. Stop minciunilor electorale!”, „Voi, 18 deputati împrumutați,/ Atitudine când luați?”, „Zilnic doar parlamentari arestați (…) Pentru legi absenți nemotivați, Oameni politici arestați, / Toți bancherii sunt curați?”, „Pe NOI când ne ajutați? / Vrem și bancheri arestați!”, „Banca Nesimțirii Rușinoase (BNR)”.

banca1

banca2

buzau

conversia

Constanța

Aproximativ 40 de persoane protestează la această oră, paşnic, în faţa sediului Agenţiei BNR de pe bulevardul Mamaia, în apropierea intersecţiei cu strada Ion Raţiu.
 
Oamenii poartă pancarte pe care se pot citi: “BNR reglementează doar cum băncile dictează”, ”banca=cămătar legalizat de BNR şi de stat” sau ”FMI=Fondul mafiot internaţional”.

fmi

Timișoara 

Zeci de protestatari au strigat în Piaţa Victoriei din Timișoara: „Vrem să plătim!”, „Reglementare”, „Isărescu nu uita România nu-i a ta!”, „Hoții”, „Demisia” şi alte slogane, în timp ce agitau sticle de plastic pline cu bani. De asemenea, manifestanții au venit pancarte pe care se putea citi: „Vreau rata să îmi plătesc. Copilul din ce-mi hrănesc?”, „Băncile ne-au sărăcit, pe oameni i-au umilit”, „Pe noi când ne ajutaţi? Vrem şi bancheri arestaţi”, „Banca Nesimţirii Ruşinoase”.

Protestatarii sunt din Timiş, Hunedoara şi Arad şi vor sta în Piaţa Victoriei până la ora 15.

Timișoara CHF

Cluj

Câteva zeci de ardeleni care au contractat credite în franci elvețieni au venit astăzi la Cluj, unde pe o ninsoare abundentă protestează împotriva situației în care au ajuns, când valoarea ratelor s-a dublat.

Veniți din Baia Mare, Alba Iulia sau Oradea, protestatarii s-au alăturat localnicilor aflați în aceeași situație și au scandat “Conversia!” – aceasta e de fapt principala lor doleanță, conversia creditelor contractate în franci elvețieni în moneda națională, pentru a fi feriți de fluctuații cum a fost cea din 15 ianuarie, care a declanșat criza francului elvețian. Mulți dintre protestatari și-au adus și copiii și au agitat pancarte pe care au scris “Vrem rate CHF la cursul istoric!”, “Fondul Mafiot Internațional”, “Muncesc, muncesc rata s-o plătesc” sau “Vreau rata să-mi plătesc, copilul cu ce-l hrănesc?”, aceasta din urmă constituindu-se și într-o scandare.

cluj

Iași

Protestatarii de la Iași l-au comparat pe Isărescu cu Hiler. Ieșenii spun că şi dictatorul era inteligent, dar că a distrus lumea. Clienţii băncilor sunt revoltaţi şi din cauza creditului negat de guvernatorul BNR şi cer să fie verificat de ANI.

Clienţii băncilor nu vor să se aplice legea falimentului personal, cerând conversia şi o marjă de 20%.

iasi

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*