Ultimele Știri

Românii cu credite în franci elvețieni ies din nou în stradă

franc elvetian proteste

Românii cu credite în franci elvețieni au decis să iasă din nou în stradă din cauza incapacității instituțiilor statului de a le oferi o soluție viabilă pentru problema cu care se confruntă.

Duminică va avea loc o nouă manifestație  în Piața Constituției din București, unde sunt așteptate circa o mie de persoane.

Autoritățile române au propus soluții individuale pentru fiecare client în parte, fapt ce îi lasă pe românii cu credite în moneda elvețiană la mâna băncilor.  Guvernul României anunță că va elabora un sistem prin care cetățenii cu salarii mici, vor fi salvați de plata creditelor, acestea fiind reeșalonate pe o perioadă mai lungă de timp și chiar adoptarea legii falimentului personal, având discuții cu Fondul Monetar Internațional pe această temă. 

De aceeași părere se pare că nu este și marea finanță(FMI) care se opune cu înverșunare unei astfel de măsuri. 

Oamenii se tem că vor rămâne pe drumuri și își vor pierde locuințele din cauza ratelor în franci elvețieni. În urma exploziei francului elvețian, care s-a apreciat cu aproape 30% față de leu, românii au fost puși în fața faptului împlinit.

Francul elvețian se află într-o ușoară scădere și se pare că se va stabiliza la 4/4,1 lei în următoarea perioadă, fiind cotat vineri la cursul BNR la 4,18 lei pentru un franc.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Românii cu credite în franci elvețieni ies din nou în stradă

  1. Francul s-a apreciat cu peste 100%, de la 1.8 la 4.2 lei! Intre timp, bancile au crescut marja de profit din contracte, spre a-i „ajuta” pe debitori, astfel ca ratele s-au dublat, chiar triplat in anumite cazuri.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*