Ultimele Știri

Românii cu boli cronice vor avea acces mai greu la tratamente

Românii care suferă de boli cronice ar putea să nu beneficieze, gratuit, de tratamentul corespunzător. Ministerul Sănătății vrea ca fiecare bolnav să demonstreze, prin analizele de specialitate, că boala se agravează și doar în acest fel vor beneficia de tratament gratuit.

După ce s-a redus și numărul de medicamente compensate, bolnavii cu boli cronice sunt nevoiți să își plătească tratamentul. Bolnavii cronici cu afecţiuni cardiace, neurologice şi digestive sunt cei care ar putea găsi medicamente mai scumpe în farmacii începând chiar din 2 aprilie.

Statul vrea să economisească 200 de milioane de lei, bani pe care intenționează să îi folosească în noi terapii pentru SIDA și hepatita C. Ministerul Sănătății a redus compensarea medicamentelor de la 90 la 50 la sută, ba chiar 20 la suta la unele medicamente.

Până acum, bolnavii cronici beneficiau atât de medicamente compensate cât și de tratament gratuit. Noul proiect al Ministerului Sănătății arată cât de importanți suntem noi și sănătatea noastră. Statul preferă să trateze boli grave decât să prevină agravarea lor. De acum înainte, un tratament mai scump, va fi oferit pacientului numai după ce boala se agravează. Pacienții trebuie să dovedească ca boala s-a agravat, efectuând examene amănunțite despre care nu se știe dacă vor fi decontate de stat sau cheltuiala va fi suportată de pacient.

Dacă nu va fi retras pentru reformulare, proiectul va fi aplicat de la sfârşitul acestei săptămâni. 

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Românii cu boli cronice vor avea acces mai greu la tratamente

  1. Vasile Cîmpeanu // 5 aprilie 2015 at 6:48 // Răspunde

    Voi aţi auzit de ,, Big Brather !” ,, Fratele Cel Mare”! Dar nu aţi citit, ce face Fratele Mai Mare ! Citiţi fmc! în Biologia de Clasa 12-a la cap.,, Lanţul Trofic-Autoreglarea Speciei în Funcţie de Hrană” şi după aia mai vorbim!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*