Ultimele Știri

Românii cheltuie pe jocuri şi jucării 150 de milioane euro anual

Mâine este o zi importantă pentru toți copiii și cu toții așeteapă cadouri. Părinții aleg jocuri care să dezvolte inteligenţa şi care să-i ţină pe cei mici departe de calculator.

Comercianţii vin cu produse tot mai sofisticate, iar în aceste zile, magazinele fac vânzări de zeci de milioane de euro.

Jucăriile din pluş sau cele din plastic, frumos colorate, dar fără prea multă utilitate, sunt lăsate pe locul al doilea. În prim-plan sunt jucăriile din lemn sau din carton, care testează creativitatea şi îndemânarea celor mici. Jocurile de modelat, pictat sau de construit au în general, preţuri de peste 50 de lei.

Într-un an, românii cheltuie pe jucării şi jocuri 150 de milioane de euro, estimează producătorii. Peste 90 la sută dintre produsele vândute în România sunt făcute în China şi Turcia. O parte dintre jucăriile educative sunt importate din Marea Britanie şi Germania, iar altele sunt fabricate local. Primii 20 de mari producători autohtoni de jucării şi jocuri au vânzări de 30 de milioane de euro anual.

Marile fabrici de profil din perioada comunistă au fost rând pe rând închise, iar terenurile lor vândute. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*