Ultimele Știri

Românii au donat 15 euro în cenți Rusiei. Ambasada rusă va dona banii pentru ”Cumințenia Pămâmntului”

Mai multe persoane, între care s-a aflat şi Marius Bostan, fost ministru al Comunicaţiilor, au participat, marţi seară, la Ambasada Rusiei, la protestul ”Donează un cent pentru Rusia”, iniţiat pe Facebook, ”ca să nu rămânem datori aşa cum sunt ruşii faţă de noi cu nişte zeci de tone de aur”.

Participanţii au strâns 15 euro, în eurocenţi, şi i-au donat ambasadei, ai cărei reprezentanţi au transmis că îi vor da pentru achiziţionarea sculpturii ”Cuminţenia Pământului”.

„Trec şi eu să las un eurocent. Cum să nu fim buni şi drăguţi cu aşa oameni?!

Mi-a plăcut în mod deosebit materialul de propagandă postat odată cu anunţul donaţiei, citez fragmentul de final: „România trebuie să îşi recupereze valorile. Copiii trebuie să înveţe istoria adevărată”. Da, cam toţi ne amintim cum ne-aţi rupt Basarabia, Insula Şerpilor şi Balchik-ul din noi, cum ne-aţi ‘ajutat’ cu tezaurul şi cum evitaţi să abordaţi subiectul returnării acestuia nouă, celor cărora li se cuvine de drept. Ne mai amintim şi cum aţi abuzat de noi în timp şi de ‘bunăvoinţa şi contribuţia’ liderilor roşii ruşi la tâmpirea prin îndoctrinare, blazonată cu secera şi ciocan. Şi noi nu avem memorie selectivă. Sau măcar unii… dintre noi. Semnat: O minte instruită în nebuloasă „generaţii de sacrificiu”.”, scrie o participantă pe pagina evenimentului.

Ambasada Rusiei la Bucureşti a anunţat, luni seara, că a făcut o „donaţie modestă”, în valoare de 100 de euro, pentru campania de achiziţie a sculpturii „Cuminţenia Pământului” a lui Brâncuşi. Anunţul a fost însoţit de o replică video la clipul lansat de o agenţie de publicitate în sprijinul acestei campanii, în care Ambasada Rusiei arată că România s-a reconstruit şi industrializat cu ajutorul Uniunii Sovietice.

„Copiii trebuie să înveţe istoria adevărată”, se spune în clipul respectiv, publicat de ambasada rusă la Bucureşti. Acesta este primul gest public de imagine al noului ambasador al Rusiei la Bucureşti, Valeri Kuzmin, trimis de administraţia lui Putin de la Chişinău în România.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*