Ultimele Știri

Românii au dat de gustul delicateselor și renunță la sarmale de Crăciun

Este deja recunoscut că românilor le place să pregătească multe specialități pentru masa de Crăciun. Dacă până acum nu lipseau de pe nicio masă tradiționalele sărmăluțe, friptura de porc și cârnații, se pare că în acest an meniul s-a schimbat. Tot mai mulți români mănâncă de Crăciun delicatese pe care nu și le pot permite în restul anului.

Mai nou, românii și-au schimbat preferințele. Ei preferă să mănânce la masa de Crăciun miel sau purceluș de lapte din Spania, căprioară marinată, sau fructe de mare. Acest lucru se vede din comenzile pe care firmele de catering le primesc în ultimul timp. 

„Oamenii comanda deja lucruri mai rafinate. Fructe de mare la începutul mesei”, a declarat un proprietar de restaurant.

De asemenea, preparatele vânătorești sunt la fel de căutate, carnea de mistreț, de urs sau de căprioară sunt cerute de către clienți. Cei care au comandat aceste bucate, le vor primi gătite în seara de ajung. Însă totul vine cu un cost, care este destul de piperat. Cei care nu doresc să gătească sau pur si simplu le e mai ușor să comande, vor trebui să scoata din buzunare între 200 și 300 de lei, pentru fiecare porție de mâncare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*