Ultimele Știri

Românii au cumpărat produse online de peste un miliard de euro în 2014

Cumpărături online

Deşi suntem printre ţările europene cu cei mai mulţi utilizatori de internet, suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeana în privinţa achiziţiei de bunuri şi servicii pe internet.

Conform ultimelor date ale Comisiei Europene, doar 10% dintre romanii cu vârste între 16 ani şi 74 de ani au folosit internetul anul trecut pentru a cumpăra produse şi servicii.

Anul trecut, de exemplu, românii au cumpărat online produse de peste un miliard de euro, iar tendinţa este de creştere. 

Mai exact, piaţa de retail online s-a situat în 2014 între 1,1 si 1,2 miliarde euro, aproape dublă ca valoare faţă de anul 2013. Totusi, segmentul e-commerce din totalul retail-ului este încă mic.

Vârsta medie a celor care cumpără online este cuprinsă între 25 şi 35 de ani, iar majoritatea cumpărătorilor locuiesc în mediul urban (peste 80%) şi preferă să plătească prin ramburs (la livrare).

Pana în 2020, autorităţile şi-au propus ca procentul românilor care cumpără online să crească până la 30%, iar cel al IMM-urilor să atingă 20%, în comparaţie cu cel de doar 7% din prezent.

La nivelul lunii decembrie 2014 se estima că în România existau aproximativ 5.000 de magazine online, cu puţin peste cele 4.500 de magazine estimate în 2013.

Printre cele mai achiziţionate bunuri de pe internet sunt hainele, cosmeticele sau produsele şi serviciile IT, dar şi electronice.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*