Ultimele Știri

Românii ar susține orice acțiune a armatei în eventualitatea unui război. Cine este principalul sprijin în cazul unei agresiuni

Românii susțin armata română în cazul unui conflict

militari

Un sondaj realizat de Inscop relevă că majoritatea românilor sprijină inițiativa introducerii stagiului militar pe bază de voluntariat și ar susține orice acțiune a armatei române în eventualitatea unui război.

Românii percep SUA drept principalul sprijin în cazul unei agresiuni. La o întrebare deschisă, 54,5% indică spontan SUA drept statul care ne-ar ajuta sigur într-un eventual conflict militar, 13,8% Germania, 7,1% Franța, 2,4% Anglia, 2,9% alte state din NATO, 1,7% alte state non membre NATO. 4,5% dintre români consideră că niciun stat nu ar ajuta cu adevărat România în timpul unui conflict militar, în timp ce procentul nonrăspunsurilor este de 13%

Puțin peste jumătate dintre cei intervievați se declară îngrijorați de posibilitatea unor atentate teroriste care să afecteze România, iar 64,6% dintre persoanele intervievate consideră că, în cazul în care un stat membru NATO e atacat, România trebuie să ajute acea țară prin toate mijloacele civile și militare, 20,3% nu sunt de acord cu acest lucru, în timp ce 15,1% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

79,4% dintre români au o părere bună despre inițiativa introducerii stagiului militar pe bază de voluntariat, 15,1% o părere proastă, 55,8% dintre ei percep pozitiv măsura SUA de a trimite soldați și armament greu la granița NATO (inclusiv în România), 28,4% percep negativ această măsură, în timp ce 15,8% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Potrivit sondajului, 66,8% dintre respondenți declară că, în cazul implicării României într-un conflict militar, ar susține orice acțiune a armatei, 21,2% nu ar face acest lucru, iar 11,9% dintre cei chestionați nu știu sau nu răspund.

79,6% dintre respondenți au auzit despre atentatele recente ale Statului Islamic din Tunisia, Siria și Franța, în timp ce 17,5% nu au auzit despre aceste evenimente.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*