Românii ar putea să rămână fără servicii medicale gratuite de la 1 iulie

medici doctori

Românii care îşi plătesc contribuţia la asigurările sociale de sănătate vor fi nevoiți în viitor să scoată bani din buzunar pentru consultaţii, trimiteri şi reţetele date de medicii de familie.

Aceste schimbări s-ar putea produce din cauza faptului că medicii de familie refuză să încheie contractele prin care serviciile medicale vor fi decontate începând cu 1 iulie, pentru că nu au fost chemaţi la consultări pe marginea noului Contract-cadru aprobat de Guvern săptămâna trecută, conform Realitatea.net.

Medicii sunt nemulțumiți de faptul că autoritățile nu i-au consulat atunci când au elaborat Contractul-cadru de asistenţă medicală, pe care toţi furnizorii de servicii medicale trebuie să îl semneze pentru a putea deconta serviciile oferite pacienţilor.

Românii s-au speriat deja de faptul că vor trebui să scoată bani din buzunar pentru serviciile medicale care erau până acum gratuite, așa că au început să solicite rețete medicale în avans şi îşi fac stocuri din farmacii.

loading...

One thought on “Românii ar putea să rămână fără servicii medicale gratuite de la 1 iulie

  1. Romanii nu risca sa ramana fara servicii medicale pentru ca In Romania exista doua categorii de medici de familie: cei care nu au pile si relatii la casa de asigurari, si care nu se preteaza la a oferi atentii si cadouri functionarilor de acolo – ei sunt medicii care respecta legile si care, din acest motiv, au un venit mai mic, intrucat pacientii nu se inghesuie a se incrie pe lista unui medic care, obligat de lege, nu poate satisface orice dorinta a pacientului. Acesti medici, sunt si cei mai controlati si sanctionati de catre Casa de Asigurari,
    O alta categorie, aceea a medicilor care se bucura, prin atentii si contributii materiale sau de alta natura, de sprijinul Casei de Asigurari, sprijin care in mod semnificativ consta si in absenta controalelor. Acesti colegi cu spate greu la Casa de Asigurari sunt bogatii medicinii de familie, care ofera pacientului orice vrea el, chiar incalcand si legea, fiind siguri ca ei nu vor nici controlati nici sanctionati si nici cu servicii medicale respinse. Sunt medicii care vor semna primii si fara ezitare orice le va cere Casa de Asigurari devenita protectorul si finantatorul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *