Ultimele Știri

Românii ar putea beneficia de mai multe zile libere. Ce propun deputații

Deputatul Gheorghe Udriște propune un nou proiect de lege, în urma căruia românii ar putea beneficia de mai multe zile libere. Conform proiectului, în cazul în care zilele de sărbătoare legală coincid cu cele de weekend, zilele libere vor fi acordate în următoarele zile lucrătoare.

Prin această inițiativă legislativă, deputatul propune modificarea articolului 139 din Codul Muncii, care presupune că „În cazul în care zilele de sărbătoare legală coincid cu zilele de repaus săptămânal, acestea se vor efectuă în următoarea zi lucrătoare”.

„În funcție de anul calendaristic, nu puține sunt situațiile în care un procent semnificativ din zilele de sărbătoare legală coincid cu zilele de repaus săptămânal, astfel că cetățenii nu beneficiază de drepturile lor legale, de prevederea articolului 139 alin. (1). Propunerea legislativă privind completarea art.139 din Codul Muncii are că scop clarificarea cadrului legislativ aflat în vigoare, astfel încât, în cazul în care zilele libere coincid cu zilele de repaus săptămânal, respectiv sâmbătă și duminică, să fie efectuate în următoarea zi lucrătoare”, a explicat inițiatorul în expunerea de motive.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*