Ultimele Știri

România va primi refugiați

imigranti

”România va primi, în 2016, mai mulți refugiați aflați pe teritoriul Uniunii Europene. Astfel, în urma discuțiilor s-a decis ca în țara noastră să ajungă un număr de 160 de persoane din Italia și 135 din Grecia”, a declarat joi șeful Inspectoratului General pentru Imigrări, chestor principal Viorel Vasile.

CITEȘTE ȘI: ‘Valul de refugiaţi va fi de cinci ori mai mare!’ O armată europeană este necesară pentru a apăra frontierele Schengen de migranţi

„Anul trecut s-a luat decizia, la nivelul UE, ca România să participe la relocarea mai multor refugiați din Italia și Grecia. În acest moment, în urma legăturii cu cele două țări, s-a ajuns la 160 de persoane din Italia și 135 din Grecia. Noi am înaintat scrisori de intenție, au fost efectuate verificările de rigoare, așteptăm să fie trimise aceste persoane către România. Totul depinde doar de colegii din cele două țări”, a spus Viorel Vasile.

În opinia sa, IGI este pregătit pentru a efectua interviurile și a analiza cererile de azil ale celor care le vor depune, atât cu personalul specializat existent, cât și cu personal suplimentar, care a fost pregătit în anul 2015.

„De asemenea, s-au luat măsuri pentru a suplimenta cele 950 de locuri de cazare aflate în cele șase centre de azil. În acest moment, gradul de ocupare este de 11%, ceea ce înseamnă că avem o marjă destul de sigură. Vom mai putea suplimenta, așa cum am mai spus, câteva locuri, iar în perioada următoare voi prezenta conducerii Ministerului de Interne rezultatul evaluării pe care am dispus-o, astfel încât să putem propune și măsuri pe termen scurt, dar și soluții pe termen lung, astfel încât România să facă față, dacă va fi nevoie, unui flux masiv de imigranți”, a arătat șeful IGI.

El a afirmat că, pe baza analizelor efectuate, se estimează că va continua afluxul de refugiați pe ruta balcanică.

„Din evaluările efectuate în cadrul IGI și pe baza informațiilor furnizate de agențiile internaționale care gestionează problema fluxurilor migratorii, putem aprecia că în anul 2016 afluxul masiv de refugiați pe ruta balcanică – Grecia Macedonia, Serbia – va continua. Este greu de făcut o estimare dacă va fi mai numeros decât anul trecut sau nu, dar cert este că acest flux va continua și tocmai de aceea, pe baza acestor analize, am luat măsurile necesare”, a mai spus Viorel Vasile.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*