Ultimele Știri

România va primi în luna noiembrie primii 300 de refugiați

Primii 300 de refugiați urmează să ajungă în România în luna noiembrie, momentan aceștia aflându-se în centrul de primire din Italia, conform consilierului prezidențial pentru Afaceri Europene, Leonard Orban. El a menționat că România a făcut toate demersurile necesare pentru primirea acestora, însă nu se știe exact când se va întâmpla acest lucru.

Refugiaţii voralege între a  solicita azil în România sau întoarcerea în centrele de care aparţin.

Săptămâna trecută deja au fost făcute primele demersuri de către autorităţile române pentru preluarea a 300 de refugiaţi care se află în centrul de primire din Italia”, a spus Leonard Orban.

E greu de spus în momentul de faţă (când vor ajunge) pentru că sunt două chestiuni: o dată procedurile care durează cel puţin o lună de zile, pe de altă parte e vorba şi de dorinţa acelor refugiaţi de a-şi depune cererea de azil”, a precizat el.

Leonard Orban a vorbit și despre întâlnirea dintre premierii României, Serbiei și Bulgariei, în urma căreia premierul bulgar afirma că cele trei țări sunt gata să-și închidă granițele, în contextul crizei refugiaților, iar premierul Victor Ponta a spus că „dacă sunt ţări care şi-au închis graniţele sau fac ziduri, atunci avem dreptul să ne apărăm în egală măsură”. Consilierul prezidențial a lăsat să se înțeleagă că afirmațiile prim-ministrului Borisov aveau un scop electoral, conform Digi24.

Am văzut la un interval de două zile sau trei zile declarații complet diferite ale prim-ministrului bulgar, declarația de sâmbătă, și a prim-ministrului sârb, declarația de ieri sau de azi. Prim-ministrul bulgar spunea: suntem pregătiți să închidem frontierele dacă Germania și Austria închid frontierele. Ca paranteză, au fost alegeri locale în Bulgaria duminică, iar luni prim-ministrul sârb a zis: nici nu se pune problema să închidem granițele, noi vom continua să sprijinim refugiații, indiferent ce se întâmplă”, a spus Leonard Orban.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*