Ultimele Știri

România va primi 502 milioane de euro, fonduri nerambursabile

euro

Romania va beneficia de fonduri nerambursabile în valoare de 502 milioane de euro, prin intermediului granturilor SEE (Spatiul Economic European) și Norvegiene din exercițiul financiar 2014 – 2012, conform știripesurse.ro.

Suma va fi folosită pentru finanțarea unor domenii precum dezvoltarea locală și combaterea sărăciei, îmbunătățirea situației romilor, sănătate publică, inovare, mediu de afaceri și IMM-uri, sectorul ONG, cercetare și educație, eficiență energetică, energie regenerabilă și mediu, patrimoniu și schimb cultural, justiție, servicii corecționale și afaceri interne.

“România este prima ţară care semnează Memorandumurile de Înţelegere pentru perioada de alocare 2014 – 2021 al acestor granturi. Am început negocierile în luna iunie a acestui an, acestea întinzându-se pe o perioada de patru luni. Memorandumurile parafate azi stabilesc anumite criterii, iar detaliile vor fi stabilite în perioada următoare. Salut interesul deosebit pentru zona socială, şi mă refer aici la combaterea sărăciei, precum şi pentru zona justiţiei. Aş da exemplu, că proiect de finanţare, instalarea de panouri solare în satele unde nu există curent electric. Fondurile norvegiene vin în completarea celor structurale, dar aş spune mai mult, în sensul că fondurile norvegiene sunt la flexibile. Acum punem bazele sectoriale. Vom demara cât de curând posibil procedurile de acordare a finanţărilor pentru proiectele ce vor putea primi finanţare din aceste granturi”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

România a beneficiat şi în perioada 2007 – 2009 de o alocare în cuantum de 98,5 milioane de euro, rată de absorbţie fiind de 77,7%. Programul a fost închis oficial în dată de 27 iunie 2014.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*