România va găzdui o brigadă militară NATO de 5.000 de militari

România va găzui și coordona o brigadă militară NATO de 5.000 de militari, conform unui anunț făcut de secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

României a propus găzduirea şi coordonarea unei brigade NATO, decirca 5.000 de militari, în cadrul măsurilor menite să descurajeze Rusia.

Miniştrii Apărării ai statelor NATO vor aproba marţi trimiterea a circa 4.000 de militari, susţinuţi de o forţă de reacţie rapidă, în Polonia, Estonia, Lituania şi Letonia.

„Vom decide crearea unei brigăzi cu baza în România, la care vor participa militari români şi bulgari, într-un cadru care va permite antrenarea alături de alţi aliaţi”, a explicat ulterior Carmen Romero, un purtător de cuvânt al NATO.

Jens Stoltenberg a anunțat că Alianța va proteja statele membre de amenințările venite în urma conflictului cu Rusia, menționând că nu se dorește iscarea unui Război Rece.

Circa 4.000 de militari suplimentari vor fi trimiși Polonia şi în ţările baltice, pentru descurajarea Rusiei, acestea cerând de mult timp consolidarea prezenţei militare NATO, pentru descurajarea Rusiei.

„Alianţa Nord-Atlantică a luat măsuri solide pentru protejarea naţiunilor noastre şi pentru a contribui la stabilitatea regională. Dar provocările continuă. De aceea, trebuie să avem măsuri pe termen lung. Am stabilit avansarea prezenţei în partea de est a Alianţei. Acum discutăm dimensiunile, scopul şi componenţa forţei militare. La recomandările experţilor noştri, se va decide mobilizarea a patru batalioane în ţările baltice şi în Polonia. Această decizie va transmite un semnal clar: că Alianţa este pregătită să apere orice aliat”, a declarat Jens Stoltenberg.

loading...

One thought on “România va găzdui o brigadă militară NATO de 5.000 de militari

  1. WANKEE GO HOME!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *