Ultimele Știri

România va avea în premieră doi ciclişti în Turul Italiei

Eduard Grosu

Serghei Ţvetcov şi Eduard Grosu vor fi primii ciclişti români după al Doilea Război Mondial care participă în Turul Italiei.

La 79 de ani de la ultima participare românească într-un Mare Tur de ciclism, ţara noastră va fi reprezentată de doi rutieri, Eduard Grosu va face parte din echipa Nippo-Vini Fantini, iar Sergei Ţvetcov a fost anunţat de Androni Giocattoli-Sidermec.

Sportivul Eduard Grosu va fi al şaselea cel mai tânăr starter din acest sezon la Il Giro. Ciclistul în vîrstă de 22 de ani din Zărnești, va pedala pentru echipa beneficiară a unui wild-card Nippo – Vini Fantini. Eduard Grosu a trecut la profesionism în urmă cu un an, cînd a semnat primul contract cu Nippo – Vini Fantini, echipă al cărei lider este în 2015 italianul Damiano Cunego, cîștigătorul lui Il Giro 2004.

Celălat ciclist al României, cățărătorul Serghei Țvetcov, s-a născut la Chișinău și a obținut cetățenia română de doi ani. După ce a uimit în Statele Unite în 2014, a semnat pentru Androni, echipă de divizie inferioară invitată în Giro.

Turul Italiei începe pe 9 mai, cu un contratimp pe echipe de 17,6 kilometri, la San Lorenzo.

Singurii români de care se știe că ar fi participat într-un Mare Tur sunt George Hapciuc, Virgil Marmocea, Nicolae Tapu și Constantin Tudose, cei care au reprezentat pentru câteva etape echipa României în Turul Franței 1936.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*