Ultimele Știri

România va achiziționa nave noi, iar cele două fregate vor intra în proces de modernizare

Dușa: Cele două fregate ale României intră în proces de modernizare; vom achiziționa și nave noi

fregate

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a afirmat, sâmbătă, la Constanța, în discursul rostit la ceremoniile de Ziua Marinei Române, că în ultimii doi ani bugetul alocat Forțelor Navale a fost de patru ori mai mare, ceea ce a dus atât la îmbunătățirea instruirii militarilor marinari, cât și la modernizarea bazei tehnico-materiale a Marinei.

 Dușa a precizat că, în 2015, va continua procesul de modernizare a celor două fregate ale țării noastre — Regele Ferdinand și Regina Maria — și vor fi achiziționate și nave noi.

„Au fost luate măsuri de modernizare și creștere a capacității operaționale a Marinei Militare. Și premierul Victor Ponta și vicepremierul Gabriel Oprea au sprijinit Ministerul Apărării Naționale pentru a stopa subfinanțarea și, în 2013 — 2014, am beneficiat de o finanțare substanțială. Practic, la Forțele Navale bugetul a fost mărit de patru ori, astfel încât, pe lângă programul de instruire și pregătire a militarilor marinari, să acordăm o atenție deosebită modernizării bazei tehnico-materiale a Marinei. Sunt programate în acest an (…) să intre în procesul de modernizare, etapa a doua, cele două fregate. (…) Avem în vedere să achiziționăm și nave noi, nave de luptă și remorchere, care să ne permită să manevrăm navele noastre în port, astfel încât să nu mai închiriem nave de la alți agenți economici. Când vorbim de modernizarea Marinei Militare vorbim și de înzestrarea cu armament de ultimă generație, crearea structurilor necesare pentru apărarea litoralului românesc și a granițelor pe apă ale României”, a explicat ministrul Apărării Naționale.

Ministrul Mircea Dușa și vicepremierul Gabriel Oprea au participat sâmbătă la festivitățile organizate pe faleza Comandamentului Forțelor Navale din Constanța, cu prilejul Zilei Marinei Române.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*