Ultimele Știri

România trece de grupe cu 2 victorii și 3 înfrângeri

Cristina Neagu

Naționala feminină de handbal a României nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor și nu a reușit să câștige niciun meci disputat cu echipele mari din grupă: Spania, Norvegia și Rusia. România trece totuși de faza grupelor, de pe locul patru, și va juca mai departe cu Brazilia, duminică, de la ora 21:30.

În meciul cu Spania am avut un început bun, conducând la 3 goluri în minutul 6 (1-4). Pe parcursul primei reprize am reușit să ne menținem în fața ibericelor. În minutul 24 aveam tot un avans de 3 goluri. Însă am primit 4 fără a marca și așa Spania a intrat la pauză cu un avantaj minim: 13-12. Nici după pauză nu ne-am revenit și am mai luat 3 goluri fără a marca. În totul 7. Următorul nostru gol a venit după aproape un sfert de oră: 16-13. Această pauză ne-a costat meciul, chiar dacă am continuat să luptăm și diferența nu era greu de recuperat, Spania s-a tot distanțat pe parcursul celei de-a doua reprize. Scorul la final fiind 26-18.

Meciul cu Norvegia nu anunța nimic bun: în minutul 13 eram conduși cu 2-7. Am avut iar o pauză mare în care nu am marcat. Apărarea avansată la Cristina Neagu și-a pus amprenta pe jocul nostru pe toată perioada partidei. Neagu de cele mai multe ori stătea lipită de tușa stângă, noi fiind astfel cu un – s-ar putea zice – om în minus. Jocul nostru s-a îmbunătățit cu intrarea Elizei Buceschi care a marcat de 3 ori.

Ne apropiasem la 2 goluri în minutul 25: scor 8-10. La pauză scorul a fost 10-13, în favoarea Norvegiei. În a doua repriză n-am reușit să micșorăm diferența. Din minutul 36 am pierdut partida: Norvegia a marcat de 5 ori consecutiv, mărind diferența la 8 goluri – scor 12-20. Abia la asemenea diferență ne-am trezit sau adversarele s-au relaxat, fiindcă ne-am apropiat la 3 goluri cu două minute înainte de final. După ce am reușit și noi să marcat de 4 ori consecutiv. Nu am mai putut totuși să recuperăm diferența. S-a terminat 22-26.

Ce e de remarcat în acest meci e performanța bună a Elizei Buceschi: a jucat doar 15 minute și a marcat 5 goluri din 5 aruncări. Deși tânără, Eliza Buceschi putea fi folosită mai mult, făcându-și simțită prezenta pe teren de fiecare dată când a intrat. Nu același lucru se poate spune și despre Melinda Geiger care a comis multe greșeli și nici n-a reușit să marcheze. Adriana Nechita a jucat 30 de minute și nici ea nu a marcat.

Cu Rusia am jucat mai bine decât în ultimele două meciuri, dar s-a repetat istoria cu Spania – am condus și, până la urmă, am scăpat meciul din mână. În minutul 19 aveam 3 goluri avantaj: 10 la 7. Apoi am primit 5 goluri consecutiv. Ceea ce a adus Rusia la conducere – unde s-a menținut până la pauză: 16-17.

Am revenit iar la conducere în minutul 34: 20-18. După câteva minute, Rusia a început din nou o serie de goluri consecutive: 6. Care le-a oferit un avantaj liniștitor de 4 goluri, cu 8 minute înainte de final. La fel ca în celelalte meciuri, am avut o perioadă mare în care nu am marcat: 14 minute. Atunci am și pierdut meciul care s-a încheiat cu scorul de 27-30, pentru Rusia.

Totuși, cel mai bun meci al nostru a fost cu Rusia. De remarcat că extremele Valentina Ardean-Elisei și Adriana Nechita au jucat mai bine decât cu Norvegia, înscriind împreună 10 goluri. Din păcate, nu am jucat deloc cu pivotul: Oana Manea, în 40 de minute, nu a avut nicio aruncare la poartă.

Să sperăm că jocul naționalei va crește și în meciul cu Brazilia suficient de mult astfel încât să obțină o victorie cu campioana mondială en-titre.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*