Ultimele Știri

România termină pe locul 10 la CE de Handbal (U19)

După ce naționala noastră a ocupat ultimul loc al grupei C – cea mai echilibrată din turneu – a început o cursă pentru ocuparea unei poziții cât mai înalte în a doua parte a clasamentului: locurile 9-16.                        

A continuat șirul victoriilor, început cu Suedia, învingând naționala statului Belarus și pe cea a Serbiei. A făcut egal cu Portugalia, dar a fost un rezultat suficient pentru o calificare mai departe. Astfel că a ajuns să se bată pentru locul 9 cu Franța – care ne-a învins din nou (pentru a patra oară în mai puțin de o lună) cu scorul 35-39.

Franța a început în forță și conducea cu 4-0 în minutul 3. România a revenit în joc prin golurile lui Carasol, Ostase și Laslo. În minutul 11, Alina Ilie ne-a adus și în avantaj pentru o perioadă scurtă, 7-6. În minutul 15, am avut parte și de un moment unic la această ediție a Campionatului European: Alexandra Prodan, portarul nostru, a marcat printr-o aruncare lungă.

Primul gol al Biancăi Bazaliu a venit în minutul 20, dintr-o aruncare de pedeapsă. Următorul nostru gol a fost înscris de Lazlo, după ce a interceptat o minge, abia în minutul 26. Până atunci, Franța a înscris de mai multe ori și diferența de scor a crescut iar la 4 goluri. Diferența s-a menținut până la finalul reprizei: 15-19.

Cu toate că a marcat doar de 3 ori în prima repriză, Bianca Bazaliu a fost principala noastră marcatoare în a doua jumătate a meciului. Aruncările ei au fost precise și puternice, până la final înscriind alte 10 goluri. Deși Bazaliu înscria gol după gol, la fel făcea și Franța – chiar mai ușor decât noi, apărarea noastră fiind dezorganizată.

În minutul 51, scorul era egal: 31-31. Aveam superioritate numerică și puteam prelua conducerea partidei. Dar nu am reușit decât să mai încasăm două goluri. Spre final, câteva minute n-am marcat și Franța s-a distanțat din nou. Am mai marcat de două ori în ultimul minut, ducând scorul la 35-39.

E uimitor că Franța a marcat de 39 de ori în poarta noastră, pe când Suedia nu a reușit să marcheze decât de 14 ori. Tot de atâtea ori a marcat și Spania împotriva Suediei – sunt singurele echipe din turneu ce au marcat atât de puține goluri într-un meci. Reamintim că România a fost în grupa C, alături de Franța, Ungaria și Suedia.

Prima victorie a venit cu Suedia. Echipă ce a terminat turneul pe locul 3, după ce a învins-o pe Ungaria. E greu de înțeles cum te poți împiedica de patru ori într-o lună de aceeași echipă – tu fiind anul trecut campioană mondială și adversara ta din ultimele săptămâni terminând acel turneu pe locul 16.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*