România stă la mâna Norvegiei pentru calificarea în sferturile de finală la handbal

Cristina Neagu

România stă la mâna Norvegiei. Sau a jocului său. Dacă Neagu și compania înving azi sau fac egal, atunci merg în sferturile de finală.

Dacă vor pierde însă, au o singură variantă, Angola să bată Spania. Meciul Angola-Spania se dispută ultimul în grupă, dar trebuie evitată înfrângerea cu nordicele, pentru că la un rezultat de egalitate Angola-Spania, ambele echipe merg în „sferturi”!
Primul meci al grupei, Brazilia-Muntenegru, ar putea „ușura” situația României. Dacă Brazilia trece de Muntenegru, atunci Norvegia nu mai poate pierde locul 2, dar nici ajunge pe primul loc! În aceste condiții, nordicele ar fi total dezinteresate de disputa contra noastră, relatează gsp.ro.

„Norvegia nu se va da la o parte! Nici nu vreau să mă gândesc la ea. Eu mă gândesc doar la echipa mea. Vom intra să dăm totul pe teren, știm că ne trebuie un punct să ajungem în sferturi, dar jucăm la victorie. E finala noastră și o vom trata ca atare”, a declarat Cristina Neagu.

ȘEF DE GALERIE

Cristina Neagu spune că ea și colegele ei nu pot să se motiveze mai bine pentru partidele pe care le au de disputat decât asistând la întrecerile din Parcul Olimpic în care sunt angrenați alți români. „Am fost la fetele de la spadă. Ne-am încărcat pozitiv și am învins Spania. Îmi doresc din tot sufletul să simt și eu ce au simțit ele, pe podium, dar echipa de handbal are drum lung până acolo”, a spus Cristina. Vineri seara, aici în Brazilia, Neagu a fost la meciul de tenis al lui Horia Tecău și Florin Mergea. A strigat tot timpul, a agitat tricolorul, a aplaudat, a trăit din plin tensiunea finalei.

LE-AM BĂTUT DUPĂ 16 ANI

Anul acesta, la Cluj, în preliminariile CE 2016, România a învins Norvegia cu 25-20. A fost prima victorie într-un joc oficial după 16 ani! Anul trecut, româncele au mai făcut un meci excelent cu nordicele, în semifinalele Campionatului Mondial. La finalul celor 60 de minute de joc, cele două echipe erau egale, 27-27. S-a intrat în prelungiri, iar acolo Norvegia s-a impus cu 35-33. În rest, Norvegia a trecut mai mereu de România, bucurându-se de o generație excepțională care deține acum, concomitent, titlurile olimpic, mondial și european.

CLASAMENT

1. Brazilia 4 3 0 1 109-94 6p
2. Norvegia 4 3 0 1 113-94 6p
3. Spania 4 2 0 2 99-94 4p
4. Angola 4 2 0 2 94-102 4p
5. România 4 2 0 2 81-91 4p
6. Muntenegru 4 0 0 4 84-105 0p

„De la meci la meci am arătat mai bine, arătăm o creștere. Sper că vom continua linia ascendentă și cu Norvegia și ne vom califica”
Cristina Neagu

CRITERIILE DE DEPARTAJARE ÎN CAZ DE EGALITATE:

„Dacă două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte la sfârșitul grupelor, departajarea se va face în felul următor:

  1. punctele dintre cele două echipe (puncte obținute în meciuri directe)
  2. diferența de goluri dintre echipe în meciurile directe
  3. diferența de goluri în toate meciurile
  4. numărul de goluri înscrise în toate meciurile”

PROGRAMUL DE AZI, ULTIMA ETAPĂ

  • Muntenegru-Brazilia ora 18:50
  • Norvegia-România ora 22:40
  • Spania-Angola 1:50
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *