Ultimele Știri

România, Serbia și Bulgaria se pregătesc să închidă frontierele

ponta borisov vucic

Bulgaria, România şi Serbia sunt gata să îşi închidă graniţele dacă Germania şi Austria recurg la aceeaşi măsură, pentru a opri exodul imigranților, relatează Digi24.ro.

Afirmația a fost făcută de premierul Bulgariei, după o întrevedere avută la Sofia cu Victor Ponta şi prim-ministrul Serbiei.

Declaraţia vine cu o zi înaintea reuniunii de urgenţă la care preşedintele Comisiei Europene a convocat liderii a zece ţări europene aflate pe traseul fugarilor, printre care şi România. Berlinul şi Viena au decis reintroducerea controalelor la graniţele dintre ţările lor pentru a opri exodul imigranţilor din Asia şi Africa. 

„Cele trei țări suntem gata, dacă Germania și Austria își închid frontierele, să nu permitem ca țările noastre să devină zone tampon. Vom fi gata să ne închidem frontierele”, a spus Borisov după o întrevedere cu omologii săi român, Victor Ponta, și sârb, Aleksandar Vucic.

Conform AFP, liderii celor trei guverne au apreciat că a construi bariere la granițe nu este „cea mai bună decizie”, după cum a afirmat premierul român Victor Ponta. Șeful Executivului de la București a adăugat că ar dori „o acțiune comună a întregii Europe, de la Grecia până la țările cele mai îndepărtate”.

„Avem nevoie de o soluție globală care nu poate fi pusă în aplicare în detrimentul țărilor noastre”, a spus premierul sârb Alexandar Vucic.

La mini-summitul de duminică de la Bruxelles pe tema gestionării crizei migrației vor participa reprezentanții României, Bulgariei, Sloveniei, Croației, Ungariei, Serbiei și Macedoniei, alături de cei ai Germaniei și Greciei. Această reuniune a fost convocată de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu scopul de a coordona reacția țărilor de tranzit pentru refugiați și migranți, care continuă să sosească în Europa.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*