Ultimele Știri

România se va împrumuta cu 5 miliarde de euro pentru a compensa găurile provocate de măririle de salarii, de anul viitor

România va avea nevoie de 5 miliarde de euro, anul viitor, pentru a compensa găurile provocate de măririle de salariu promise, sumă ce se va adăuga la datoria pe care țara o are deja.

Guvernul va majora semnificativ cheltuielile curente, respectiv salarii, subvenții și bunuri și servicii, concomitent cu o diminuare masivă a cheltuielilor cu investițiile, ceea ce înseamnă o amânare a acestor cheltuieli pe anii următori.

În aceste condiții, la care se adaugă și intrarea în vigoare a reducerilor de taxe cuprinse în Codul Fiscal, deficitul bugetar se va apropia de 3% din PIB în 2016 și va depăși această limită în 2017, scrie Romanialibera.ro.

Luând în calcul actualul PIB al României, aceasta înseamnă că pentru acoperirea deficitului bugetar de anul viitor vor fi necesare împrumuturi cifrate la circa 5 miliarde de euro, sumă ce se va adăuga datoriei guvernamentale deja existente.

„În esență, pe partea de cheltuieli bugetare are loc o majorare semnificativă a cheltuielilor curente (personal, bunuri și servicii, subvenții) concomitent cu diminuarea masivă a cheltuielilor totale de natura investițiilor programate, care sunt prevăzute să scadă cu 3,15 miliarde de lei față de nivelul prevăzut în prima rectificare bugetară din anul 2015″, potrivit Consiliului Fiscal.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*