Ultimele Știri

România se teme de criza imigranților și ia măsuri. MAI angajează 6.400 de oameni

România se teme de criza imigranților și a început să ia măsuri, Guvernul aprobând suplimentarea schemei de personal la Ministerul Afacerilor Interne cu 6.400 de locuri, care sunt garantate „în perspectiva unor eventuale evoluţii care vor solicita efective sporite ale MAI”, conform anunțului făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă.

Întrebat dacă Guvernul a decis suplimentarea angajărilor la MAI pentru punctele de frontieră în contextul crizei refugiaţilor, Calotă a răspuns că „s-a aprobat suplimentarea schemei de personal de la MAI cu aproximativ 6.400 şi ceva de posturi săptămâna trecută”. 

„Asta nu înseamnă că se angajează. În perspectiva unor eventuale evoluţii care vor solicita efective sporite ale Ministerului de Interne s-a creat condiţia pentru a putea fi angajaţi când va fi nevoie, întrucât altfel ar fi urmat o procedură legislativă greoaie. Or, dacă ne vom afla într-o situaţie de criză să fim capabili să acţionăm rapid”.

Aceste măsuri au fost influențate de prezența unui val de imigranți foarte aproape de granițele României. Gabriel Oprea declara în urmă cu o săptămână că trebuiesc luate măsuri de securitate la graniţele cu ţările vecine.

O altă informaţie, neconfirmată oficial, este aceea că se vor acorda sume suplimentare pentru achiziţia de tehnologie şi posibila achiziţie de echipament militar, potrivit activenews.ro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*