Ultimele Știri

România se află pe locul 59 în clasamentul întocmit de Forumul Economic Mondial

România se află pe locul 59 într-un clasament al competivității economice întocmit de Forumul Economic Mondial (WEF). Aceasta s-a plasat peste țării ale Uniunii Europene precum Ungaria, Grecia sau Croația.

Bulgaria este însă deasupra României, aflându-se pe locul 54. În schimb, Ungaria se află pe locul 60, iar Ucraina, Republica Moldova și Serbia nu se regăsesc printre cele 70 de economii ale lumii.

România a avut anul acesta un avans de 17 locuri față de anul trecut când se afla pe locul 76. Un avantaj pe care îl are România la capitolul economie este eficiența, din acest punct de vedere aflându-se pe locul 50. Un punct slab al acesteia este inovația datorită căreia a fost situată pe locul 78.

În ceea ce privește eficiența, criteriile incluse de ea sunt reprezentate de accesul la educație și cercetare, eficiența piesei de consum și a pieței muncii, gradul de dezvoltare a pieței financiare, gradul de tehnologizare a economiei, dar și mărimea pieței interne.

Dezavantajele care nu îi permit României să aibă o piață de afaceri dezvoltată sunt lipsa surselor de finanțare, nivelul ridicat al taxelor, infrastructura slab dezvoltată și corupția.

În fruntea clasamentului economiei competitive stă Elveția, fiind urmată de Singapore.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on România se află pe locul 59 în clasamentul întocmit de Forumul Economic Mondial

  1. În 5 ani Bulgaria ne dă cu flit, deja Sofia este impecabilă în comparație cu Bucureștiul.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*