Ultimele Știri

România se află pe harta refugiaților. Care sunt temerile autorităților române

România a luat primele măsuri în criza imigranţilor

imigranti

România ar putea deveni o țară de tranzit în ceea ce privește criza imigranților, așa că, au fost luate primele măsuri. Astfel, țara noastră întărește securitatea la granița cu Serbia, stat străbătut de mii de refugiați. România este în pericol deoarece traseele imigranților se pot schimba de la o zi la alta.

Refugiaţii ar putea abandona traseul prin Grecia şi Macedonia, forţând graniţele României cu Ucraina. De aici, şi-ar putea continua drumul spre vest, prin Polonia, ca să ajungă în cele din urmă în Germania.

Polițiștii români de frontieră au prins doi frați sirieni care încercau să intre în țara noastră pe la granița cu Bulgaria. La doar câțiva kilometri distanță urmau să fie preluați alți doi frați, tot sirieni, oameni de afaceri stabiliți în România cu acte legale.

Comitetul pentru Situații Speciale de urgență s-a reunit, iar acesta poate fi unul dintre motivele principale. Gabriel Oprea a declarat cu privire la o posibilă criză a imigranților care ar putea afecta și țara noastră: „Am decis sporirea securităţii frontierei României cu Serbia în contextul crizei care afectează ţările vecine.”

Un proiect al Comisiei Europene prevede ca fiecare ţară membră să preia o cotă parte din numărul imigranţilor care ajung în spaţiul comunitar. Cei mai mulţi imigranţi ar urma să ajungă în Germania, Franţa şi Italia. Ţara noastră ar trebui să adăpostească 3,75% din numărul refugiaţilor şi are amenajate doar 6 centre specializate, cu o capacitate de 950 de locuri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*