Ultimele Știri

România, scurtătură spre Europa pentru imigranţi

imigranti

În timp ce autorităţile maghiare se pregătesc să-şi securizeze graniţa cu România cu sârmă ghimpată pe 70 de kilometri, oficialii români analizează cele mai negre scenarii care ar putea transforma ţara într-un spaţiu de tranzit pentru imigranţi. Specialiştii vorbesc de trei trasee care pun România pe harta refugiaţilor. Preventiv, numărul poliţiştilor de frontieră de la graniţa de vest s-a dublat, la fel ca şi cel al autospecialelor cu termoviziune.

Armata croată a fost pusă în alertă și este gata să închidă granița după ce în numai două zile în Croația au intrat circa 20.000 de imigranți. Odată cu închiderea frontierei în Croația, imigranții se vor îndrepta către singura poartă de intrarea în Europa, România.  Ungaria și-a închis frontiera cu Serbia și nici un imigrant nu a mai reușit să intre în țară.  

Oficialii maghiari se tem că mulţi dintre imigranţi ar putea traversa Serbia pentru a ajunge în România, iar de aici să îşi continue drumul spre Ungaria, şi, ulterior, spre vestul Europei. O poartă de intrare ar putea fi Beba Veche, locul în care graniţele României, Serbiei şi Ungariei se intersectează.

Oficialii maghiari se tem că mulţi dintre imigranţi ar putea traversa Serbia pentru a ajunge în România, iar de aici să continue drumul spre Ungaria şi, ulterior, spre vestul Europei. O poartă de intrare ar putea să fie Beba Veche, locul în care se intersectează graniţa dintre Ungaria, Serbia şi România.

Odată intraţi în România, imigranţii ar avea de mers doar 70 de kilometri până în judeţul Arad. De aici pentru a intra pe teritoriul maghiar, ar trebui să traverseze râul Mureş, care pe alocuri are doar 20 centimetri adâncime.

Măsurile de securitate la graniţa de Vest au fost sporite.

Un alt scenariu al autorităţilor maghiare e că refugiaţi din Turcia ar putea traversa Bulgaria ca ulterior să ajungă în Serbia, iar în călătoria lor spre Ungaria să treacă și prin România.

Dacă scenariul se confirmă, autorităţile spun că, în cel mult două zile, pot ridica o tabără cu 500 de locuri pentru imigranţi. În timp ce oficialitățile maghiare își pun speranţa în gard, Guvernul României critică dur planul.

„Construcția unui gard, la granițele Ungariei cu vecinii săi, care să oprească fluxul de imigranți este neconformă cu normele Uniunii Europene”, a transmis biroul de presă al Guvernului României.

Specialiştii în probleme de securitate avertizează că ar putea exista şi un al treilea scenariu, prin care imigranţii – odată plecaţi din Turcia – să traverseze România pentru a ajunge în Ucraina, loc din care vor continua călătoria spre spaţiul Schengen.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on România, scurtătură spre Europa pentru imigranţi

 1. Toti ataca aberant pe unguri cu gardul?, inculsiv mafiotii masonici satanici de pe CNN.
  Fiindca masonii satanici sunt prin insasi natura lor criminali ai umanitatii, ii inteleg ca ascund si manipuleaza adevarul. Dar nu accept asta de la romani, decat daca ei fac parte din aceeasi retea de satanisti anti-umanitate.
  UNGARIA NU A INCHIS NICIO GRANITA CU NICIUN GARD!!!!!!!!
  Granitele Ungariei, PE UNDE E LIC DE TRECERE DE GRANITA, OFICIAL(!), SUNT SI AU FOST INTOTDEAUNA DESCHISE!!!!
  Satanistii islamiti ai lui ISIS nu vor insa sa treaca pe la punctele de trecere legale ca sa nu fie descoperiti ca au pasapoarte false, ca nu sunt sirieni, si ca sunt teroristi internationali cautati de interpol!
  De-aia vor sa treaca prin locuri ilegale, prin sate de granita, unde nimeni nu le descopera nici macar armele din rucsac! Darmai agendele cu actiuni precise din aceleasi bagaje, inclus8v aparatura electronica de ultima ora, care ii ajuta si sa se descurce in terenurile Europei mai bine decat localanicii de aici! Duuuhh!
  Cat de „usor”? s-ar descurca romanii prin paduri in tarile arabe pe care nu le-au vazut niciodata anterior??
  Duuuuh!
  „Ungurii or pus 70km de gard intrei ei si Romania”??
  CATE SUTE DE KM DE GRANITA EXISTA INTRE UNGURI SI ROMANIA?
  Ce e „70 de km”???
  Duuh!
  Romania ar trebui sa inconjoare total tara cu gard si armata profesionista, impotriva teroristilor islamici!
  Cine nu.e terorist, ci om/emigrant cinstit si sirian, NU ARE NICIUN MOTIV sa nu vrea sa treaxa legal frontierele unde i se poate verifica autenticitatea, preferand sa treaca ilegal si neverificat prin alte parti ascunse!
  DUUUUUH!!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*