Ultimele Știri

România s-a clasat pe locul 4 la Campionatul Mondial de gimnastică feminină

Echipa de gimnastică feminină a României este la treia ediție consecutivă de la mondiale când se situează pe poziția a patra, iar rezultatul final a fost de 170.963 de puncte, cu jumătate de punct mai puțin decât echipa medaliată cu bronz, Rusia. 

Evoluția româncelor în finala pe echipe de la Campionatele Mondiale de la Nanning a fost destul de bună pentru noua generație a gimnastelor noastre, în frunte cu liderul echipei Larisa Iordache.

Echipa feminină a României a început concursul la sol, unde a acumulat 42.074 de puncte, fiind al cincilea rezultat al clasamentului, obținut de Ștefania Stănilă, Andreea Munteanu și Larisa Iordache.

La sărituri, fetele noastre au avut o evoluție foarte bună, acumulând 44.757 de puncte, datorită rezultatelor Larisei Iordache, de 15.066 puncte, Ștefaniei Stănilă, de 14.758 puncte și Anamariei Ocolișan, de 14.933 puncte.

Aparatul cu o prestație slabă din partea româncelor a fost la paralele, unde am acumulat doar 40.232, cu 4 puncte mai puține decât echipa SUA, care a devenit campioană mondială.

Prestația de la aparatul preferat al gimnastelor noastre a fost cea care a contat cel mai mult pentru al patrulea rezultat din competiția pe echipe de la Nanning, Andreea Stănilă acumulând numai 13.200 de puncte, după ce a căzut de pe bârnă, Andreea Munteanu cu un rezultat de 15.200 de puncte și o evoluție frumoasă a Larisei Iordache cu 15.500 de puncte.

Podiumul de la a 45-a ediție a Campionatului Mondial de gimnastică a fost cucerit de SUA, China și Rusia.

În acest an, în finala de echipe au concurat doar 3 gimnaste/aparat, toate punctajele fiind luate în considerare, spre deosebire de calificări, unde au concurat câte 5 gimnaste/aparat, iar cel mai slab punctaj nefiind luat în calcul.

România nu a mai urcat pe podiumul mondial în competiţia pe echipe din 2007, când generația Sandrei Izbașa și Cătălinei Ponor a obținut mdalia de bronz. La ultimele două ediţii România s-a clasat pe locul 4.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*