Ultimele Știri

România refuză cotele obligatorii de refugiaţi

imigranti

Preşedintele Klaus Iohannis e nemulţumit de anunţul Comisiei Europene referitor la cotele de refugiaţi. „Nu vorbim de cifre, e vorba de oameni”, a spus şeful statului care l-a mandatat pe vicepremeirul Gabriel Oprea să transmită la reuniunea miniştrilor de interne de lunea viitoare că ţara noastră nu e de acord cu aceste cote. Convocat pentru o discuţie la Senat, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, anunţă că negocierile între statele membre sunt încă deschise.

Şeful statului român reproşează Comisiei Europene că a „calculat contabiliceşte” şi „fără să consulte statele membre” numărul de refugiaţi pe care ar trebui să îi primească fiecare ţară.

Subiectul migraţiei preocupă şi diplomaţia română. Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a explicat, după o întâlnire cu senatorii din comisia de Afaceri Europene că statele membre continuă să negocieze o soluţie pentru împărţirea refugiaţilor.

Şi Parlamentul României va transmite la Bruxelles un punct de vedere oficial.

Prim-vicepreşedintele liberal, Cătălin Predoiu, spune că statele membre trebuie să păstreze valorile europene şi să nu cadă în capcana xenofobiei.

La reuniunea de pe 14 septembrie de la Bruxelles, miniştrii de Interne ar trebui să ia o decizie privind redistribuirea migranţilor. România ar urma să preia în total 6.351 de refugiaţi.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat miercuri că 160.000 de imigranţi vor fi relocaţi în ţările Uniunii.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on România refuză cotele obligatorii de refugiaţi

  1. Eu nu sunt de acord cu acesti refugiati nu numai la noi in tara, ci la nivel european.Nu au ce cauta aici.
    Ei au o alta mentalitate o religie diferita..nu pot fi integrati in plan social.Riscam foarte mult siguranta propriei populatii odata cu primirea lor.In plus nu au acte de identitate..nu atim cine sunt..prin absurd daca printre ei sunt infiltrati adepti ai temutei grupari ISIS si ne trezim cu crime,violente..cine va raspunde pentru acestea?

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*