Ultimele Știri

România ocupă locul 6 în lume datorită olimpicilor la Chimie

Medaliile obținute de elevii românii, în cadrul Olimpiadei Internaţionale de Chimie din 2015, susținute în perioada 20 – 29 iulie la Baku, în Azerbaijan, au făcut ca România să ocupe locul 1 în Europa și locul 6 în lume. 

Cei 79 de participanți la cea de-a 47-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie, au putut câștiga două medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz. Olimpiada a avut loc în 20 – 29 iulie, la Baku, în Azerbaijan.

“Cu acest rezultat, echipa României s-a clasat pe locul I în Europa şi pe locul şase în lume, într-un clasament neoficial al ţărilor participante la Olimpiada Internaţională de Chimie, 79 la număr”, arată Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

Dumitru Călugăru, elev în clasa a XII-a a Colegiului Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, a obținut una dintre cele două medalii puse la bătaie în cadrul olimpiadei, el fiind laureat cu argint și la ultimele două ediții.

Cea de-a doua medalie de aur i-a revenit lui Andrei Iliescu, clasa a XII-a din cadrul Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, iar punctajul strâns, i-a clasat pe cei doi în primele 10 locuri ale concursului.

De asemenea, medalii au ajuns și la Paul Haidu Gerea, elev în clasa a X-a în Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanţa, care a obținut medalia de argint, și Vlad Mihai Mândric, clasa a XII-a a Colegiului Naţional “Sfântul Sava” din Capitală, care a obținut medalia de bronz, anul trecut obținând-o pe cea de argint.

De asemenea, Dumitru Călugăru, Andrei Iliescu şi Paul Haidu Gerea şi-au adăugat în palmares distincţii de cel mai înalt nivel (medalii de aur şi argint) şi la Olimpiada Internaţională de Chimie “D. Mendeleev” din primăvara acestui an.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*