Ultimele Știri

România, medaliată la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică

România a obținut șase medalii de la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică. Aceasta s-a încheiat oficial duminică, 10 august și a fost organizată la Suceava.

La această competiție au participat două echipe formate din zece concurenți. Aceștia au primit cu toții medalii de aur și de argint. Cel mai mare punctaj a fost obținut de Denis Turcu, care a fost de alfel admis la Harvard University. Acesta a fost medaliat cu aur la OIAA 2013 și cu argint la Olimpiada Internațională de Fizică 2014.

Tot aur și-au adjudecat, în ordinea punctajelor, și Tudor Costel Crețu, elev al LII București, argint la OIF 2014; Iustina Crăciun, absolvent LII București, aur la OIAA 2013, admis la Princeton University; Paul Andrei Draghiș, elev al Colegiului Național ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare, argint la OIAA 2013 și aur la Olimpiada Internațională de Astronomie (OIA) 2013; Andrei Cuceu, absolvent al LII București, argint la OIAA 2013, admis la University College London, și Andrei Răduc, elev al LII București, argint la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada 2013, argint la OIA 2013.

Ministerul Educației Naționale a alocat o sumă de 200.000 de euro și au fost achiziționate 35 de telescoape. Unele dintre telescoapele achiziționate vor rămâne în dotarea planetariului din Suceava care este considerat cel mai mare din țară.

Concurenții care au participat la această competiție internațională au fost în număr de 300, veniți din 37 de țări și continente. Persoanele care au ajutat la buna desfășurare a evenimentului au fost în număr de 500.

3-astrofizica

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*