Ultimele Știri

România mai câștigă un meci la CM din Danemarca

După victoria la pas cu Puerto Rico, România învinge și Kazahstanul în al doilea meci de la Campionatul Mondial de Handbal feminin, cu scorul de 36 la 20. Deși am avut probleme în primele 15 minute, Kazahstanul nu a avut forța necesară pentru a ține piept naționalei noastre.

Practic, în prima și în a doua repriză, Tomas Ryde a băgat în teren două echipe diferite formate din numele mari ale naționalei și jucătoare noi. Apărarea nu a funcționat bine în primul sfert de oră, România fiind condusă și cu două goluri. Un rol important în startul bun de meci al Kazahstanului l-a avut Irina Alexandrova care a marcat 4 goluri până în minutul 14. Noi am fost ținuți în luptă de către pivotul Oana Manea care a marcat aproape de fiecare dată când a fost angajată. Am preluat conducerea partidei abia în minutul 18, cu golul Valentinei Ardean-Elisei – primul dintr-o serie de trei ce ne-a ajutat să ne detașăm. La pauză scorul era 12 la 18, în favoarea noastră.

Avantajul de 6 goluri a fost mărit în a doua repriză. Adriana Nechita s-a evidențiat cel mai mult, a înscris 6 goluri și a pasat decisiv de câteva ori – însă a și ratat trei aruncări din extremă. Cristina Neagu a jucat toată repriza secundă, dar nu a forțat deloc – singurul gol pe care l-a înscris a fost dintr-o recuperare aproape de linia noastră de 9 m. Ionica Munteanu, la fel ca în meciul precedent, a apărat în a doua repriză și a avut un procentaj mai bun decât Paula Ungureanu: 56% vs 45%. Ana-Maria Tănăsie și Eliza Buceschi au fost din nou la înălțime. Irina Alexandrova nu a mai înscris decât de două ori în a doua repriză, pe când Valeriya Karavayeva nu a ratat aproape deloc din extrema stângă.

Chiar dacă în prima repriză apărarea n-a mers la fel de bine ca în a doua, atacul a fost mai precis. Oana Manea (6 goluri) și Valentina Ardean-Elisei (5), cele mai bune marcatoarea din prima parte, au avut un procentaj de 86%, respectiv 100%. Pe când Adriana Nechita (6) și Eliza Buceschi (5) au avut un procentaj de 60 %, respectiv 56%.

Până acum România se poate spune că a avut două meciuri de pregătire. Pe 8 decembrie vom avea prima provocare: meciul cu Spania. Apoi alte două partide – cu Norvegia și Rusia – care vor arăta adevărata valoarea a naționalei noastre.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*