Ultimele Știri

România lucrului bine făcut! Pacientă moartă în curtea spitalului

Poliţiştii au deschis dosar penal în cazul unei femei care a murit în curtea Spitalului Judeţean Argeş, unde s-a întors la doar câteva ore după ce fusese externată. Pacienta a suferit un stop cardiac, la scurt timp după ce medicul de gardă a trimis-o la altă secţie a spitalului.

Femeia în vârstă de 55 de ani a fost externată joi dimineaţă din Secţia de Psihiatrie a spitalului. La câteva ore distanţă, ea s-a întors şi s-a plâns medicului de gardă că se simte rău. După ce a consultat-o, doctorul a stabilit că pacienta are probleme respiratorii grave şi i-a spus că trebuie să ajungă la Secţia de Urgenţă a spitalului, aflată la 1 kilometru şi jumătate distanţă.

Marius Pascu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti: În momentul în care a scris o trimitere şi recomandările către UPU starea ei s-a deteriorat şi în câteva minute s-a instalat stopul cardiac. Lucrurile s-au petrecut foarte repede. Practic, pacienta abia a apucat să iasă pe uşa Secţiei de Psihiatrie.

Deşi medicii au încercat să o resusciteze, iar rudele femeii au chemat la faţa locului şi o ambulanţă, pacienta nu a mai putut fi salvată.

„Erau medicii, era un echipaj de ambulanţă. A venit ambulanţa, au început manevre de resuscitare, dar nu a mai răspuns”, a declarat un martor.

Luminița Paul, Ambulanța Argeș: Acolo este un spital de tip pavilionar, nu pot să vadă tot ce se întâmplă. Este bine că a fost cu aparținătorii şi cineva a sunat la noi. Bineînţeles, cadrele medicale că au acordat primul ajutor atunci când au fost alertate.

Poliţia a deschis un dosar penal pentru moarte suspectă în acest caz. Reprezentanţii Spitalului Judeţean Argeş nu au precizat deocamdată dacă vor începe propria anchetă privind modul în care femeia a fost tratată de cadrele medicale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*