Ultimele Știri

România, locul 16 la nivel mondial în ceea ce privește punerea în practică a limbii engleze

România ocupă locul 16 din 70 de ţări evaluate la nivel mondial şi locul 13 din 27 de ţări din Europa, participante la studiu, în ceea ce priveşte competenţele de limba engleză pe care le manifestă locuitorii şi modul în care aceştia reuşesc să le pună în practică, în relaţiile sociale şi profesionale.

Aceste date au fost publicate în EF English Proficiency Index 2015, studiu la care au participat 910.000 de persoane din 70 de ţări şi demonstrează existenţa unei corelaţii reale între cunoaşterea limbii engleze şi difersi indicatori precum venituri mai mari sau calitatea vieţii mai bună.

Specialiştii de la Qdays Educaţional Holidays, parteneri ai studiului pentru România, afirmă că valoarea sistemului lingvistic comun este esenţială în mediul educaţional şi profesional al viitorului apropiat, iar marile centre educaţionale internaţionale manifestă un interes crescut pentru tinerii din România, datorită uşurinţei cu care aceştia reuşesc să pună în practică abilităţile comunicaţionale în limba engleză.

În acest context, Qdays Educaţional Holidays din România lansează, începând cu anul 2016, proiectul internaţional “Copiii români acţionează în limba engleză”, în cadrul căruia organizează 7 tabere internaţionale de limba engleză, de două săptămâni, în şcoli de limba engleză, în 7 oraşe din 4 ţări, cu programe educaţionale adaptate diferitelor categorii de vârstă.

Astfel, în perioada 6 februarie – 14 februarie 2016, tinerii cu vârstă de peste 11 ani pot alege să-şi exerseze limba engleză în Cipru, în perioada 26 iunie – 10 iulie 2016, adolescenţi de peste 16 ani vor merge la Oxford (Anglia), în perioada 10 iulie – 23 iulie 2016, copiii de peste 12 ani au posibilitatea de a călători în scop educaţional în Dublin (Irlanda), în perioada 17 iulie – 31 iulie 2016, tineri cu vârste între 12 şi 17 ani, în tabăra de engleză de la Cambridge (Anglia), în perioada 24 iulie – 7 august 2016, copii de 13-18 ani vor vizită şi studia limba engleză în oraşul New York, în perioada 31 iulie – 14 august 2016, copiii de 10-16 ani pot participa la tabăra organizată la Centrul Grosvenor Hall din Kent (Anglia), iar în perioada 14 august – 28 august 2016, adolescenţii de peste 15 ani pot vizită Miami, pentru a studia în şcoală de limba engleză de pe plajă acestui oraş.

Cei interesaţi să se înscrie la una dintre cele 7 tabere internaţionale de limba engleză, pot accesa website-ul proiectului, www.qdays.ro/tabere-internaţionale/.

„Tinerii din România au demonstrat că stăpânesc foarte bine limba engleză, iar raportul internaţional arată o clasare foarte bună a ţării noastre din această perspectiva. Cu toate acestea, un indicator foarte important pentru augmentarea experienţei comunicaţionale într-o limba de circulaţie internaţională este format din interacţiunile sociale şi profesionale cu alţi cetăţeni din alte ţări.

Tinerii din România trebuie să fie angrenaţi din ce în ce mai des în proiecte educaţionale intercomunitare, trebuie să fie puşi în situaţii în care să exerseze proactiv competenţele lingvistice, deoarece viitorul lor profesional depinde foarte mult de relaţiile interumane, mai ales cu mediile externe.

Trăim în epoca globalizării, în epoca Social Media, şi trebuie să îi adaptăm pe copiii noştri la trendul mondial, acela de a-i pune în legătură cu semenii lor din alte ţări şi de a-i motiva să conlucreze”, declara Andrei Henegar, directorul Qdays Educaţional Holidays şi iniţiatorul proiectului internaţional “Copiii români acţionează în limba engleză”.

Pentru bună desfăşurare a programelor, Qdays asista părinţii în toată procedura de înscriere, obţinere a vizelor necesare şi totodată însoţeşte elevii la destinaţie având lideri de grup bine antrenaţi, astfel încât întreagă experienţă să fie una cât mai utilă. Înscrierile se fac din timp, locurile fiind limitate pentru fiecare grup în parte. Toate şcolile, unde elevii pot urmă cursurile, sunt detaliate pe pagină www.Qdays.ro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*