Ultimele Știri

România învinge Slovacia în preliminariile CE 2015 – U19

România - Slovacia

Naționala feminină de handbal a României a învins-o pe cea a Slovaciei, scor 27 la 21, în primul meci din preliminariile pentru Campionatul European 2015 – sub 19 ani. Meciul a avut loc la Sala Sporturilor din Roman. Aici se vor desfășura și restul meciurilor din grupa a treia. Celelalte două echipe din grupă sunt Serbia și Kosovo.

Primul gol al meciului a fost marcat de către slovace după un atac prelungit. Începutul de partidă a fost dur – 6 cartonașe galbene în primele 10 minute, 3 de fiecare echipă. Pentru o perioadă, cele două naționale au fost la egalitate, dar România a reușit să preia conducerea apărându-se bine și punctând pe contraatac.

Astfel că la pauză scorul a fost 11 la 8. În a doua repriză, Slovacia a reușit să recupereze diferența de goluri, profitând de eliminările repetate din echipa noastră. Dar, după câteva momente grele, naționala noastră și-a revenit și a intrat în ritm. A reușit să se apare la fel de bine ca în prima repriză, fără eliminări, și a preluat spre final conducerea partidei. Am punctat și de 3 ori din lovitură de la 7 metri. Cele mai multe goluri pentru România au fost marcate de Bianca Bazaliu (10 goluri), pe când Tatiana Gajdosikova a marcat de 4 ori pentru Slovacia.

În celălalt meci al grupei, Serbia a învins Kosovo cu 40 la 12. Următoarele meciuri ce se vor desfășura la Roman sunt: România – Serbia (sâmbătă, ora 17), Slovacia – Kosovo (sâmbătă, ora 19), Kosovo – România (duminică, ora 17), Slovacia – Serbia (duminică, ora 19). Primele două echipe din grupă vor merge mai departe la Campionatul European U19 ce se va desfășura în Spania, în perioada 23 iulie – 2 august 2015. Cel mai greu meci va fi cu Serbia. El va decide cine se va afla pe primul loc în grupă. Dar chiar dacă vom pierde, naționala statului Kosovo nu poate sta în calea calificării noastre.

Anul trecut, România a câștigat Campionatul Mondial de Handbal Feminin pentru Junioare din Macedonia. Să sperăm că în Spania vom ocupa un loc pe măsura acestei performanțe.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*