Ultimele Știri

România învinge Serbia în primul meci de baraj pentru CM 2015

handbal romania

Naționala feminină de handbal a României a reușit aseară să învingă naționala Serbiei cu scorul de 32 la 26. Meciul a fost primul din barajul pentru calificare la Campionatul Mondial din anul acesta – ce se va desfășura în Danemarca, în perioada 5-20 decembrie.

Meciul a avut loc în orașul Kraljevo. Vicecampioane la ultima ediție, sârboaicele nu au putut să speculeze avantajul terenului propriu. Mai ales că le-au lipsit câteva jucătoare importante ce sunt într-un conflict cu actualul antrenor principal al Serbiei: Milan Stankovic. Așa că România a beneficiat de o șansă în plus în drumul ei spre victorie.

Echipa noastră s-a instalat la conducere, având un scor de 5 la 2. Intervențiile Paulei Ungureanu din primele minute fiind esențiale pentru detașarea naționalei. O perioadă, sârboaicele au stat la o distanță de 2-3 goluri în spatele nostru, fără a reuși egalarea. Până la urmă, diferența a ajuns la 6 goluri în prima repriză ce s-a încheiat cu scorul de 17 la 13, în favoarea României.

În a doua repriză, am continuat să dominăm, ducând diferența, din nou, la 6 goluri – după ce Ardean Elisei a marcat de 3 ori consecutiv, în timp ce am avut o jucătoare în plus. Nici de la 7 metri sârboaicele nu au fost eficiente; au beneficiat de 5 aruncări și au înscris o singură dată.

Păcat că Paula Ungureanu s-a accidentat apărând una dintre aruncări. Denisa-Ștefania Dedu a intrat în locul ei și a închis poarta la fel de bine ca ea. Ceea ce ne-a permis să mărim diferența la 9 goluri: 31 la 22. Pe final, jucătoarele noastre nu au mai forțat, permițând sârboaicelor să înscrie mai multe goluri decât noi până la încheierea partidei. Scorul final de 32 la 26 ne dă ca favoriți la calificare.

Alături de Paula, Cristina Neagu a fost celălalt pilon din jocul României. A înscris 11 goluri. Din echipa Serbiei, două jucătoare au marcat de câte 5 ori: Jelena Zivkovic și Dijana Radojevic. Returul va fi pe 13 iunie, ora 19, la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca.

România e singura țară ce s-a calificat la toate edițiile Campionatului Mondial de Handbal Feminin. Iar săptămâna viitoare poate să continue această tradiție. Rezultatele din celelalte partide din play off disputate până acum sunt: Țările de Jos – Cehia 33-23, Ucraina – Polonia 18-24, Austria – Ungaria 20-33

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*