Ultimele Știri

România înregistrează aproape 80.000 de avorturi anual. Din ce în ce mai multe tinere sub 19 ani recurg la asta

avorturi Romania

România a înregistrat 80.000 de avorturi anul trecut, mai mult de jumătate dintre acestea fiind realizate la cerere. Din numărul total de avorturi anuale, 7.000 de avorturi au fost înregistrate în rândul tinerelor care nu au împlinit încă 19 ani.

Dintre femeile cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani, aproape o treime au apelat cel puțin o dată la această metodă. Înfricășător este că și numărul tinerelor sub 15 ani, care decid să întrerupă o sarcină, este în continuă creștere. Anul trecut, 544 de înreruperi de sarcină au fost făcute în rândul fetelor sub 15 ani.

Țara noastră este pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă, iar un studiu a arătat că la fiecare cinci ore, în România moare cel puțin un copil sub 1 an. Această veste este însoțită și de aceea conform căreia țara noastră va pierde o mare parte din populație până în anul 2050.

Evoluţia demografică a ţării noastre, până în anul 2050, este destul de îngrijorătoare, fiind a doua cea mai alarmantă situație din lume, după Bulgaria. România va pierde 22% din populaţie în următorii 35 de ani, adică patru milioane de locuitori, în timp ce Bulgaria va pierde 27%, din totalul de 7 milioane pe care îl are în prezent.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*