Ultimele Știri

România, inclusă pe harta viitorului Stat Islamic

Deși amenințările directe din partea grupărilor jihadiste nu au vizat niciodată România, conform unei hărți a viitorului Stat Islamic, apărută pe Twitter, România va face parte din zona de influență a imperiului ISIS.

Extremiștii islamiști au susținut dintotdeauna că orice zonă care a fost vreodată sub influență musulmană trebuie să fie răscumpărată de către Islam, iar în următorii 4 ani, harta viitorului stat islamic ar trebui să cuprindă toată Africa de Nord, Asia de Sud, Peninsula Iberică, Peninsula Balcanică cu extindere până în România.

Explicația acestei hărți vine de la fostele teritorii care au fost sub influența Imperiului Otoman și a zonelor în care s-au extins populația musulmană. România, din cauza că a fost sub suzeranitatea otomană în secolele XVII-XVIII, ar trebui recucerită de către ISIS sau Hizb ut-Tahir, o altă organizație extremistă. Spania și Portugalia ar face parte din califatul islamic, pentru că a fost sub dominația celui de-al doilea imperiu islamic din anii 661–750 după moartea lui Muhammed în timpul dinastiei Umayyad. 

Future-Islamic-State-MapTotuși pe harta asociată ISIS-ului sunt incluse și teritorii care nu au fost niciodată controlate de musulmani, cum ar fi nordul Spaniei, Austria și Slovacia,  – toate fiind plasate totuși în cadrul hotarelor viitorului stat islamic. Cu toate acestea, sudul Ucrainei sau Sicilia, sunt excluse de islamiști, chiar dacă au zone cucerite de arabi și tătari, Sicilia făcând parte din Emiratul Aghlabids între anii 827-1091 și Crimeea, fiind un stat vasal tătarilor între anii 1478 și 1774. 

Probleme similare sunt întâlnite în reprezentările din Africa și Asia, unde zone vaste din Africa sub-sahariană, care au o populație mică de religie musulmană și nu au fost niciodată dominate de musulmani, sunt prezentate ca parte a viitorului stat islamic.

Reacțiile mai multor analiști politici sau istorici au transmis că toate aceste hărți ale viitorului stat islamic sunt produse de către niște amatori și nu ar trebui să fie luate în serios, dar totuși, care indică unele idei ciudate și în același timp interesante despre geografia istorică, contemporană și din viitor a lumii.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on România, inclusă pe harta viitorului Stat Islamic

  1. Supposed future bullshit!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*