Ultimele Știri

România iese victorioasă din grupe

România a reușit să depășească echipa poloneză și să-și păstreze șansele pentru a accede pe locul 5 în topul selecționatelor europene de handbal feminin din acest an. Deși fetele noastre au fluctuat pe tot parcursul meciului, am reușit să ne revenim la timp și să spulberăm prezența Poloniei în prima urnă valorică de la tragerea la sorţi pentru play-off-ul Campionatului Mondial din 2015.

În cursa pentru locul 5 la Campionatul European de Handbal, fetele noastre au debutat excelent în meciul cu Polonia, având un avantaj de 5 goluri încă din minutul 7. Ultima clasată din grupa principală a reușit să mai reducă din handicap, însă nu au reușit să le o blocheze pe Cristina Neagu și să spargă muntele din fața porții Paulei Ungureanu. Până spre finalul reprizei România a controlat jocul de pe teren, chiar dacă la o intensitate mai mică, care i-a permis Poloniei să se apropie la două goluri până la pauză.

În a doua repriză tricolorele au arătat o altă față, în care nu puteau găsi culoarul de aruncare sau se încurcau între ele. Polonia a profitat și a pulsat în atac, ajungând să ne egaleze la 11 în minutul 34. De parcă s-ar fi inversat selecționatele cu reprizele. Abia după 10 minute ale reprizei secunde fetele noastre au început să-și revină, reușind chiar să avanseze în fața polonezelor prin Cristina Neagu și Gabi Perianu.

15771_548cbba0a9

Emoțiile încă se precipitau pe banca noastră tehnică, chiar dacă eram la două goluri distanță de Polonia, iar antrenorul advers cere time-out ca să-și încurajeze elevele spre victorie. Suflul polonez nu este vizibil, ba din contra – cel tricolor. Execuțiile prin pătrundere ale lui Elisei și ale lui Brădeanu le uimește chiar și pe adversare, care nu se mai regăsesc, iar drumul românesc de la Debrecen spre victorie este mai mult decât asfaltat, chiar de porțelan. Fluierul de final anunță scorul de 24- 19 pentru România. 

Totuși pentru a juca la Budapesta pentru locurile 5-6, România depinde de configurația celorlalte două meciuri din grupă, astfel că Danemarca trebuie să facă cel puțin un egal cu Spania, iar Ungaria să învingă categoric echipa Norvegiei deja calificată în semifinalele Campionatului European din Croația și Ungaria.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*