Ultimele Știri

România ia măsuri de precauție pentru evitarea virusului Ebola

România aluat și ea măsuri de precauție pentru eventualitatea apariţiei unor cazuri de Ebola pe teritoriul ţării, odată cu extinderea acesteia pe mai multe continente. Astfel, un etaj al Institutului „Matei Balş” din Capitală a fost pergătit pentru eventuale cazuri, acesta având o capacitate de 15 paturi, laborator propriu şi fiind izolat, pentru a nu afecta circuitul institutului.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu a declarat: „Se ocupă cu toate aceste chestiuni: proceduri, instruire de personal şi izolare. Este funcţional în acest moment. Echipamentele există şi aţi văzut că sunt deja, în spitalele desemnate, cum este «Matei Balş» pentru Bucureşti, camerele de izolare, care sunt deja cu presiune negativă, cum este recomandarea OMS.Este un întreg etaj amenajat la Balş, cu circuit separat, fără a afecta circuitul institutului. Laboratorul este separat tocmai pentru a nu putea interacţiona cu cele din institut, deci lucrurile sunt organizate. Întregul etaj este izolat. Transportul se face cu ambulanţe speciale. Sunt toate lucrurile puse la punct”.

De asemenea, acesta a asigurat că România este pregătită pentru gestionarea unor eventuale cazuri de Ebola, fiind constituit un Comitet naţional de coordonare, format din ministerele Sănătăţii, Afacerilor Interne, Apărării Naţionale, Afacerilor Externe şi Transporturilor.

Comitetul va acționa numai atunci când apare o suspiciune a unui caz de gripă Ebola, având grijă de izolarea și tratarea pacientului.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*