Ultimele Știri

România fără Traian Băsescu. Regretă poporul plecarea acestuia?

Sociologul Vasile Dâncu a declarat pentru o publicație online, cum arată în viziunea sa România fără Traian Băsescu. Acest aspect constituie o întrebare pe care românii și-au pus-o, cu siguranță, și anume cum va arăta România de acum înainte, după zece ani sub conducerea lui Băsescu.

Dâncu este de părere că este greu de schimbat politica din România după mandatul lui Traian Băsescu. Motivele enumerate de acesta demonstrează cum Traian Băsescu a știut să se proclame a fi ”omul poporului” și cum, în ciuda problemelor pe care România le-a întâmpinat în ultimii ani, poporul i-ar mai fi oferit lui Traian Băsescu un vot, pentru a treia oară, dacă legea ar fi permis.

”Este greu de schimbat politica din România după Traian Băsescu. De ce? Simplu, Traian Băsescu a fost totalmente pe gustul poporului chiar dacă la final a avut niște probleme de scădere a încrederii. A fost Tătucul – jucător, adică ceea ce așteaptau oamenii. A fost votat de două ori împotriva sistemului și a majorității media. Acum sunt mulți deștepti care spun că vor liniște, dar este o ipocrizie, sau nu își dau seama.

Cum spuneau filosofii antici: nu te poți scălda de două ori în același râu. Nici noi nu vom reveni la liniștea de dinainte de Traian Băsescu. Deja se vede în agenda pe care publicul o face pentru noul președinte: locuri de muncă, dreptate socială, salarii și pensii mari, adică exact ceea ce nu poate face Președintele României.

Iohannis este un alt tip de personalitate, un ardelean așezat, dar nu este exclus să se schimbe un pic datorită presiunii publice. Orice politician când vede că începe să scadă în sondaje începe să acționeze, mai ales dacă i se reproșează că nu acționează. Președintelui Iohannis o să i se facă în scurt timp reproșuri adversarii politici sau media că este indiferent, că nu se implică sau că a pactizat cu sistemul, și atunci va fi obligat probabil să iasă la joc. Până acum a rezistat bine unor încercări de a-l scoate prematur în ring, dar va rezista oare cinci ani?”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*